Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

PISANJE ČLANKOV ZA RAZLIČNE PRILOŽNOSTI IN MEDIJE PISANJE ČLANKOV ZA RAZLIČNE PRILOŽNOSTI IN MEDIJE

16.04.2013

PISANJE ČLANKOV ZA RAZLIČNE PRILOŽNOSTI IN MEDIJE

Torek, 16. aprila 2013 od 10.00-13.00 ure

Elektronska sporočila so tista, ki se jih v novodobnih časih najpogosteje poslužujemo, vendar se bom v tokratni delavnici osredotočila na sestavo člankov za javno objavo pri klasičnih medijih. V njih je potrebno  zadostiti kriterijem obveščanja,  neodvisno od tega ali pišemo za občinska in lokalna glasila, ali pa za osrednje časopise. Tekst za radijsko poročilo ali vest in televizijski prispevek imata s časopisnim skupno to, da moramo pri vseh treh medijih zadostiti  5 K iz novinarske teorije: kje, kaj, kdaj, kako in zakaj. Tako poslušalca, kot gledalca in bralca, skušamo zadovoljiti na način, da ga informiramo. Z vestjo, kot osnovo za pridobitev informacije ali poročilom, ki vključuje izjave ali tonske posnetke sogovornikov. Intervju je daljši dialog, komentar pa tisti, ki se ga lahko lotijo le dobri poznavalci obravnavane aktualne teme. V zahtevnejšo kategorijo sodijo tudi uvodniki, pri vseh novinarskih zvrsteh pa je pomembna zgradba. Težišče prispevka je lahko na začetku, da pritegne pozornost, velikokrat pa tudi na koncu, s stopnjevanjem in nadgrajevanjem osnovne informacije. Pogoj za dober časopisni prispevek je besedni zaklad in poznavanje slovnice, pri radijskem poročanju je pomembna tudi barva glasu, pri televiziji pa poleg videza tudi sposobnost interpretacije.

Predavateljica:

Dve do triurno delavnico za pridobitev osnovnih veščin pisanja, prilagojenem zahtevam in izobrazbi ter številu udeležencev,  bo vodila Brigita Bavčar, upokojena diplomirana novinarka. Svojo poklicno pot je začela pri Delu, nadaljevala pri Vestniku in na radiu Murska Sobota, sklenila pa kot urednica lokalnega televizijskega programa kanal 10 na TV Idea. Bila je snovalka in dolgoletna odgovorna urednica Soboških novin, v katere občasno še kaj napiše. Sedaj se bolj popsveča potopisu in dokumentarnemu filmu.
Kotizacija in prijave:

Kotizacija in prijave:

Investicija v vaše znanje znaša 55,00 EUR + 20% DDV za plačilo 66,00 € na udeleženca in vključuje organizacijo delavnice in osvežilne napitke. Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 11. aprila 2013 na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri Hypo banki, številka SI56 3300 0000 4435 704, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov
info@pira.si najkasneje do 11. aprila 2013.

Prisrčno vabljeni!                                                                                                            

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com