Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

JAVNO NASTOPANJE IN RETORIKAJAVNO NASTOPANJE IN RETORIKA

10.04.2013

Javni nastop se namreč od običajnega, zasebnega nagovora razlikuje, ker zanj veljajo drugačna merila.


Ponudba za delavnico JAVNO NASTOPANJE IN RETORIKA

Sreda, 10. aprila 2013 od 10.00-13.00 ure

Iz dolgoletne novinarske prakse bi rada prenesla nekaj izkušenj in uporabnih nasvetov za uspešen javni  nastop. Predvsem pred kamero s skupno analizo videnega in odprave najbolj pogostih napak, ki se pojavljajo pri televizijskih in drugih nastopih. Javni nastop se namreč od običajnega, zasebnega nagovora razlikuje, ker zanj veljajo drugačna merila. V nagovoru prepričati množico v dvorani preko mikrofona in pred kamero ni isto,kot nagovoriti znanca v naključnem srečanju. Pri javnem nastopu gre za izpostavljenost , ki večini ljudi povzroča nelagodnost, saj se zavedajo, da jih bodo ocenjevali.

Pri publiciteti željnih posameznih gre za priložnost, da se izkažejo in če so samozavestni jim to največkrat uspeva. Ni pa  samozavest edini pogoj za uspešni javni nastop. Potrebno je dobro poznavanje teme in  priprava , ki vključuje opomnik, za osvežitev spomina, če govor ni napisan. Pomembna je zgradba nagovora, da na začetku pritegnemo, za tem ohranjamo pozornost in  sklenemo brez glasnih pripomb nezadovoljstva govorniku, ali z neprimernim pogledom mimo kamere, kadar želimo prepričati gledalca. Za poslušalca pa je vsaj tako kot barva glasu govorca pomembna vsebina povedanega.

V prvi od treh šolskih ur  se  bomo najprej seznanjali  z retoriko – spretnostjo govorništva. V drugi bo sledil preizkus nastopa pred mikrofonom in kamero ter analize le-tega, v tretji uri  pa bomo izdvojili nekaj osnov dobre prakse.

Udeleženci bodo pridobili dragocena znanja, kako se brez zadrege znajti in pravilno odreagirati  pri javnem nastopu ter medijski izpostavljenosti.

Predavateljica:

Upokojena diplomirana novinarka Brigita Bavčar, učenka retorike pri profesorju  Vatovcu na FSPN ,  ter dolgoletna urednica Kulturnih obzorij Vestnika in lokalnega televizijskega programa kanala 10, so jamstvo, da bo delavnica javnega nastopanja kakovostna. Za tehnični del izvedbe javnega nastopa bo poskrbel Štefan Celec, nekdanji direktor TV Idea in avtor številnih potopisnih reportaž  ter dokumentarnih filmov. Oba si bova prizadevala, da bodo udeleženci delavnice pridobili čim več za javni nastop potrebnega  znanja.

Kotizacija in prijave:

Investicija v vaše znanje znaša 55,00 EUR + 20% DDV za plačilo 66,00 € na udeleženca in vključuje organizacijo delavnice in osvežilne napitke. Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 5. aprila 2013 na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri Hypo banki, številka SI56 3300 0000 4435 704, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 5.aprila 2013.
Prisrčno vabljeni! 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com