Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

Posebnosti davka od dohodkov in DDV v javnem sektorjuPosebnosti davka od dohodkov in DDV v javnem sektorju

06.09.2011

Se tudi sami obotavljate pri razmejitvi pridobitne in nepridobitne dejavnosti v javnem sektorju? Pravilno obravnavate davčno nepriznane odhodke in pravilno koristite davčne olajšave v javnem sektorju za pridobitne dejavnosti?


6. SEPTEMBRA 2011 OD 9.00 DO 14.00 URE, NA NASLOVU ULICA ARHITEKTA NOVAKA 9 V MURSKI SOBOTI


Posebnosti davka od dohodkov in DDV v javnem sektorju

Se tudi sami obotavljate pri razmejitvi pridobitne in nepridobitne dejavnosti v javnem sektorju?

Pravilno obravnavate davčno nepriznane odhodke in pravilno koristite davčne olajšave v javnem sektorju za pridobitne dejavnosti?

Poznate odgovor na vprašanje, ali so vse storitve subjektov, ki delujejo v javnem interesu, oproščene obračunavanja DDV?

Če želite izvedeti odgovore na ta in še na marsikatera druga vprašanja, ter se hkrati seznaniti s spremembami, ki jih je prinesla zavezujoča Izvedbena uredba sveta EU št. 282/2011 (s 1.7.2011), se udeležite seminarja Agencije Pira.


VSEBINA SEMINARJA:
 • Pomen pravilne razmejitve pridobitne in nepridobitne dejavnosti
 • Splošna in posebna pravila glede opredelitve pridobitne dejavnosti
 • Kako pravilno obravnavati davčno nepriznane odhodke – glede na obseg pridobitne dejavnosti
 • Kako pravilno koristiti davčne olajšave v javnem sektorju – glede na obseg pridobitne dejavnosti
 • Pomembna pojasnila Davčne uprave vezana na poslovanje v javnem sektorju
 • Institut solidarne odgovornosti – ali so lahko v davčni nevarnosti tudi subjekti javnega sektorja; kdaj »vemo ali bi morali vedeti«, da naš dobavitelj ne plačuje davkov
 • Možnost odbitka vstopnega DDV za nabave opravljene pred identifikacijo za DDV – kdaj?
 • Spremembe po 1.7.2011 - pomen Izvedbene uredbe sveta EU št. 282/2011, ki jo je potrebno neposredno upoštevati v Sloveniji
 • Pravilna izdaja računov v javnem sektorju (denimo kdaj je račun zdravnika, zobozdravnika popoln?)
 • Obrnjena davčna obveznost po 76. a členu ZDDV-1, kako pravilno ravnati ko prefakturiramo tovrstne storitve – vprašanje tudi v javnem sektorju  
 • Obdavčljiva, neobdavčljiva in oproščena dejavnost v javnem sektorju, kje so razlike in kako to vpliva na vodenje davčnih evidenc
 • Kako najbolj optimalno ugotoviti pravico do vstopnega DDV (dejanski podatki ali odbitni delež)
 • Kako pravilno ugotoviti in evidentirati v davčnih evidencah obseg oproščenega prometa v javnem sektorju (denimo šole, vrtci)
 • Ali so vse storitve subjektov, ki delujejo v javnem interesu, oproščene obračunavanja DDV (šolstvo, zdravstvo…); kaj pomeni termin izkrivljanje konkurence
 • Ali so vse storitve subjektov, ki delujejo v javnem interesu, oproščene obračunavanja DDV (šole, vrtci); kaj pomeni termin izkrivljanje konkurence
 • Vprašanja udeležencev ter razprava

SEMINAR JE NAMENJEN:

-    Direktorjem subjektov javnega sektorja
-    Računovodjem, knjigovodjem ter finančnikom v subjektih javnega sektorja
-    Revizorjem, ki se ukvarjajo z notranjimi revizijami v javnem sektorju

KAJ BOSTE Z UDELEŽBO NA SEMINARJU PRIDOBILI?

Pridobili boste poglobljena znanja o davčni obravnavi poslovnih dogodkov v javnem sektorju, tako z vidika DDV kot tudi davka od dohodkov. Na podlagi teh spoznanj boste lahko na primeru svojih organizacij tudi presojali optimalnost svojih ureditev. Prav tako boste pripravljeni na morebiten obisk davčnega inšpektorja, saj boste znali zagovarjati svoje postopke.

SEMINAR BO VODIL:

Mag. Dejan Petkovič, davčni svetovalec, Abeceda Svetovanje d.o.o., Inštitut za poslovodno računovodstvo pri Visoki šoli za računovodstvo, zaposlen v pisarni v Mariboru.
Zaključil je magistrski in specialistični študij s področja javnih financ in davčnega svetovanja. Ima 15 let delovnih izkušenj na področju računovodstva in davkov. Objavlja odgovore ter mnenja v reviji Verlag Dashofer ter Davčno-finančna praksa. Je avtor knjige Obdavčitev podjetij ter Upravljalno računovodstvo.

KOTIZACIJA IN PRIJAVE

Investicija v vaše znanje znaša  115,00 EUR + 20% DDV, za plačilo 138,00 € na udeleženca in vključuje organizacijo seminarja, gradivo, osvežilne napitke, kavo in prigrizek. Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 1. septembra 2011 fizično na sedežu Agencije Pira ali na transakcijski račun: Agencija Pira, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, odprt pri Hypo banki, številka poslovnega računa: 33000-0004435704, sklic: kotizacija – davek javni sektor. Račun boste prejeli po zaključku seminarja. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 1. septembra 2011.

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com