Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

Izvršnica - kaj je dobro vedeti, da ne bo prepozno? Izvršnica - kaj je dobro vedeti, da ne bo prepozno?

08.11.2012Agencija Pira vas vabi na delavnico:

 

Izvršnica - kaj je dobro vedeti, da ne bo prepozno ?

8. novembra 2012 od 13.00 do 16.00 ure, na naslovu Ulica arhitekta Novaka 9 v Murski Soboti.


Novi Zakon o preprečevanju zamud pri plačilih uvaja tudi nov pravni institut - IZVRŠNICA.  Stroka si že postavlja vprašanja:

 • ali bo izvršnica res pripomogla k odpravi plačilne nediscipline
 • ali so možne zlorabe
 • katere  so pozitivne in katere negativne  lastnosti   novega  instituta.
 • kaj je to le še eden od pravnih instrumentov, ki ga bodo uporabniki (upniki in dolžniki) izigrali? Kakšna je prednost izvršnice v primerjavi z menico?
Ker se bodo določbe v celoti  o izvršnici  začele izvrševati  po 28. oktobru 2012  in če želite biti seznanjeni, kaj morate storiti, ko bo upnik od vas zahteval izvršnico ali ko boste sami nastopali kot upnik, vas vabimo na kratko delavnico.

Avtorica programa in izvajalka seminarja je sodelovala  v strokovni skupine Zbornične  koordinacije, ki je s  strokovnega vidika dajala pripombe in dopolnitve na predlog zakona, ki ga je pripravilo Ministrstvo za finance.

Na seminar vabimo vse upnike, izdajatelje računov, dobavitelje, ki bi si želeli povečati možnosti za plačilo terjatev do svojih dolžnikov, kupcev oz. uporabnikov storitev, vse kupce in dolžnike, ki bi se želeli seznaniti s pravnimi posledicami izdaje izvršnice in vse druge, ki se bodo pri delu srečali z izvršnicami.

PROGRAM:


- Uvod

- Bistvene spremembe ZPrezP-1  in prve ugotovitve v  praksi


 • Plačilni roki
 • Kompenzacije in poboti
 • Prijavljanje v obvezni pobot
 • Prve izkušnje po uvedbi  novega ZprezP-1
- Kaj je dobro vedeti o izvršnici  
 • Pravna narava izvršnice
 • Obvezne sestavine izvršnice
 • Postopek izdaje izvršnice  ( kdo  jo lahko izda, izpolnjevanje, overovitev podpisa)
 • Vnovčenje  izvršnice ( pošilajnje izvršnice v vnovčitev, vrstni red vnovčitve)
 • Primerjave izvršnice in menice
 • Zloraba izvršnice - ali je možna
 • Nadaljnje možnosti v primeru neuspešne unovčitve izvršnice

Predavateljica:


PREDAVATELJICI:

 

Simona Štravs, univerzitetna diplomirana pravnica, davčna svetovalka z licenco ZDSS, je direktorica DEPS Consulting, d.o.o. Jesenice, družbe za davčno, ekonomsko in  podjetniško svetovanje. Je  predsednica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije in ima dolgoletne  izkušnje na področju organizacije podjetništva, kadrovanja, davkov in financ. Tesno je vpeta v problematiko podjetništva.

Objavlja  prispevke v strokovnih revijah in častnikih (Davčno finančna praksa, Računovodski in davčni nasvet, Finance, Delo, Podjetnik). Je glavna avtorica priročnika „Davki enostavno in jasno\" založbe Verlag Dashofer.

Predava na seminarjih o davčni tematiki, v okviru katere posebej izstopajo obremenitve stroškov dela, plače, davki in prispevki, delovna zakonodaja, avtorski honorarji, davčno in podjetniško svetovanje.

Zaključuje podiplomski študij magistrskega prava na Pravni fakulteti v Mariboru. V letu 2000 je opravila strokovni izpit po predlogu smernice EU o zaščiti in strokovnem imenu davčnega svetovalca pri Davčno finančno raziskovalnem  institutu v Mariboru in ji je bil dodeljen CERTIFIKAT o pridobitvi strokovnega naziva davčna svetovalka.  Kot direktorica DEPS Consulting  d.o.o. Jesenice s polno odgovornostjo davčne svetovalke tudi  deluje. 

KOTIZACIJA IN PRIJAVE


Investicija v vaše znanje znaša 70,00 EUR + 20% DDV, za plačilo 84,00 EUR na udeleženca in vključuje organizacijo, gradivo, osvežilne napitke in prigrizek. Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 2. novembra 2012 na transakcijski račun: Agencija Pira, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, odprt pri Hypo banki, številka poslovnega računa: 33000-0004435704, sklic: vaša davčna številka. Račun boste prejeli po zaključku delavnice.
Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si do zasedbe mest, najkasneje do 2. novembra 2012.Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com