Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

Poslovodna pogodba po novem - družbenik direktorPoslovodna pogodba po novem - družbenik direktor

02.09.2011

Poznate novosti zakonodaje glede obdavčitve poslovodij in lastnikov? Kako pa je s tem v praksi? Vabimo vas na dopoldanski posvet, kjer bomo praktično prikazali zakonodajne novosti ter opozorili na zmedo pri razvrščanju v zavarovalno osnovo.


2. SEPTEMBRA 2011 OD 9.00 DO 11.00 URE, NA NASLOVU ULICA ARHITEKTA NOVAKA 9 V MURSKI SOBOTI

Poslovodna pogodba po novem - družbenik direktor

Poznate novosti zakonodaje glede obdavčitve poslovodij in lastnikov?
Jih znate uporabljati tudi v praksi?

Vabimo vas na dopoldanski posvet, kjer bomo praktično prikazali zakonodajne novosti ter opozorili na zmedo pri razvrščanju v zavarovalno osnovo ...

PROGRAM


1. Pregled opredelitev pojmov po različnih predpisih - ZPIZ, ZZZVZ, ZUTD, ZSVDP

2. Kako so obdavčeni  poslovodje če:
1.    1 lastnik d.o.o. in hkrati zaposlen v tem d.o.o. kot direktor
2.    1 lastnik d.o.o., direktor je tretja oseba zaposlen v tem d.o.o.
3.    1 lastnik d.o.o., direktor je ista oseba, vendar ni nikjer zaposlen (zavarovan kot občan?!)
4.    1 lastnik d.o.o., direktor je ista oseba, vendar ima ta oseba status študenta
5.    2 ali več lastnika v d.o.o., direktor je zaposlen v drugem d.o.o., kjer ni lastnik
6.    2 ali več lastnika v d.o.o., direktor je eden izmed njiju zaposlen v tem d.o.o.
7.    2 ali več lastnika v d.o.o., zaposlen direktor je tretja oseba

VPRAŠANJA NA KATERA BOMO NA POSVETU ODGOVORILI:
  • Kako je z zdravstvenim zavarovanjem, če si zavarovan prek POSLOVODNE POGODBE ali če si zavarovan na podlagi POGODBE O ZAPOSLITVI, ali je kakšna razlika in če katera, ali je sploh ni?
  • Kako pa je potem s porodniško, če lastnica enoosebne družbe nima plače, ampak samo plačuje prispevke po OPSVL?
  • Kako dokazuje povprečje enega leta (1.1.2011 do 1.6.2011 zavarovana po osnovi 103 (študentka), s 1.6.2011 bi se "zaposlila" v svojem podjetju, s 01.11.2011 odhaja na porodniško)?
  • Študent, ki  ne želi pogodbe o poslovodenju, temveč se je zato iz osnove 103 (študent) preregistriral (osnova 40+112), da bi se zaposlil, ker želi normalno plačo. Ali je to sploh možno, glede na to, da je enoosebna d.o.o. in je on edini lastnik in direktor?
  • Kako je po novem potrebno obračunati plačo in prispevke in kaj je osnova, ali se plače te osebe res ne morejo več obračunavati? Kakšna je njihova najnižja osnova za prispevke?
  • Če oddajamo obrazec OPSVL so prispevki za PIZ, ZZ in ostalo - enako kot pri S.P. (soc. varnost za lastnike podjetij, ki nimajo plače), tu dohodnine ni. 
  • Kako pa je potem pri d.o.o. - če po OPSVL plačuješ samo prispevke, dohodnine ti ni potrebno plačati, ker nimaš plače, iz rezultata plačaš samo davek iz dejavnosti? Ali je res edina možnost, da ima plačo - poslovodna pogodba s samim seboj?
  • Kakšne pravice iz naslova zavarovanja imajo zgoraj omenjene osebe?
  • Ali se poslovodji regres izplača enako kot doslej?

KOMU JE POSVET NAMENJEN?

Posvet je namenjen računovodjem in zaposlenim, ki obračunavajo plače, povračila stroškov v zvezi z delom, direktorjem in lastnikom družb, vodjem računovodskih servisov in vsem, ki jih to področje zanima.

PREDAVATELJICA

Biserka Šubelj, univ. dipl. oec., se je začela z računovodsko dejavnostjo aktivno ukvarjati že med srednjo šolo. Na Ekonomski fakulteti si je pridobila mnogo praktičnih izkušenj in svoje znanje poglobila. Prve prave računovodske izkušnje je pridobila med študijem s študentskim delom. Med leti 1997 in 2000 je bila zaposlena v računalniški družbi, kjer je pomagala pri razvijanju poslovno računovodskega programa, obenem pa je leta 1998 odprla svoje podjetje - računovodski servis Metaja d.o.o., ki ga uspešno vodi že 13 let. Leta 2003 je pri Zbornici davčnih svetovalcev Slovenije pridobila naziv davčna svetovalka. Vse od njegovega nastanka je soavtorica priročnika Obračun plač in delovna razmerja v praksi, ki ga izdaja založba Verlag Dashöfer.

KOTIZACIJA IN PRIJAVE

Investicija v vaše znanje znaša  60,00 EUR + 20% DDV za plačilo 72,00 € na udeleženca in vključuje organizacijo posveta, gradivo in osvežilne napitke. Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 30. avgusta 2011 na transakcijski račun: Agencija Pira, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, odprt pri Hypo banki, številka poslovnega računa: 33000-0004435704. Pri sklicu navedite kotizacija – poslovodna pogodba. Račun boste prejeli po zaključku posveta. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 30. avgusta 2011.

POSEBNA AKCIJA ZA HITRE PRIJAVE: Vsem, ki se bodo prijavili do 20. avgusta bomo obračunali 5 % popust in vaša kotizacija za plačilo (z ddv) bo znašala 68,4 €.

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com