Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

DELAVNICA O OBRAČUNAVANJU DDV PRI DOBAVAH BLAGA IN STORITEV, vključno z novostmi v letu 2019DELAVNICA O OBRAČUNAVANJU DDV PRI DOBAVAH BLAGA IN STORITEV, vključno z novostmi v letu 2019

16.11.2018

16. 11. 2018, od 9.00 do 14.15 (6 šolskih ur) v Murski Soboti.

V praksi se na področju DDV pojavlja precej vprašanj, tako glede pravilnega izstavljanja računov, obdavčitve storitev, uvoza, izvoza, dobav blaga znotraj EU ipd. Na praktični delavnici vam bomo predstavili posebnosti pri obračunavanju DDV pri dobavah blaga in storitev. Vključili bomo tudi zahtevnejše primere iz prakse, tako da bo poudarek na praktičnih primerih (tudi primerih slušateljev). Obravnavali pa bomo tudi spremembe evropske direktive o DDV, izvedbene uredbe sveta EU in Zakona o DDV v letu 2019.

PROGRAM
• Pregled domače in tuje zakonodaje s področja DDV,
• kaj so obdavčene, oproščene in neobdavčljive transakcije,
• predstavitev novosti pri obdavčitvi z DDV v letu 2019 na podlagi sprememb evropske direktive o DDV, izvedbene uredbe sveta EU in Zakona o DDV (kuponi, telekomunikacijske storitve, storitve radijskega in televizijskega oddajanja ter elektronsko opravljene storitve, izjava pri prodaji ali najemu nepremičnine, napoved pri odbitnem deležu, obresti ipd.),
• pravila o kraju obdavčitve in kdaj moramo narediti samoobdavčitev,
• pravilna uporaba obveznih klavzul na računih na konkretnih primerih,
• posebnosti pri obdavčitvi storitev (splošno pravilo in posebna pravila),
• promet blaga z EU in tretjimi državami,
• prodaja blaga na daljavo (meja 35.000 evrov),
• dobava blaga z montažo,
• posebnosti pri pravih in nepravih trikotnih poslih,
• kdaj nastane obveznost obračuna DDV pri dobavah blaga, storitev, pridobitvah blaga iz EU, gradbenih storitvah... (samoobdavčitev),
• kdaj nastopi pravica do odbitka DDV,
• na kaj pozabljajo mali davčni zavezanci,
• kdaj je potrebna registracija ali vračilo DDV v tujini,
• kam vpišemo posamezne transakcije v davčne evidence: knjigo izdanih računov, knjigo prejetih računov, obrazec DDV-O in rekapitulacijsko poročilo (konkretni primeri) ter
• sodbe sodišča in aktualna pojasnila davčnega organa.

 

KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?
Delavnica je namenjena vsem, ki imate pri svojem delu opravka z obračunavanjem in plačevanjem DDV, tistim, ki izstavljate račune, sestavljate pogodbe, izvajate samoobdavčitev ipd. Primerna je za uporabnike v gospodarskih družbah in javnem sektorju ter samostojne podjetnike in društva.


PREDAVATELJICA

Maja Dolinar Dubokovič je zaposlena v družbi Movens d.o.o. Medvode, kot davčna svetovalka. Diplomirala je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Svojo poklicno pot je začela na davčni upravi in jo nadaljevala v revizijskih hišah. Celotno poklicno obdobje se poglobljeno ukvarja z davčnimi predpisi in svetovanjem na področju obdavčitve pravnih in fizičnih oseb, predvsem na področju DDV in dohodnine. Je članica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Piše tudi strokovne članke in predava na izobraževanjih, povezanih z davčno tematiko.

 

INVESTICIJA
Investicija v vas ali vaše zaposlene znaša 162,00 EUR + 22% DDV za plačilo 197,64 EUR na udeleženca in vključuje organizacijo semininarja, gradivo, osvežilne napitke, kavo, prigrizek.

Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 2. novembra 2018 na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri NLB banki, številka SI56 0234 0026 1840 922, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice.
Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 2. novembra 2018. Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške. Do dva dni pred izvedbo, odjava od udeležbe na seminarju ni mogoča.

 

 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com