Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

KAKO KOMUNICIRATI Z MEDIJI?KAKO KOMUNICIRATI Z MEDIJI?

07.06.2017

V sredo, 7.6.2017 od 9.00 do 12.30 ure v Murski Soboti.


Ste se tudi vi že morali soočiti z mediji, pa vam ob tem ni bilo najbolj prijetno?
Se strinjate, da bi bila občasna večja izpostavljenost v medijih, koristna tudi za vaš posel?
Bi želeli suvereno stopiti pred medije in podati izjavo?

Udeležite se izobraževanja, Kako komunicirati z mediji, in z njimi vzpostavite suvereno, samozavestno in kvalitetno komunikacijo.

PROGRAM:

PRVI DEL: TRENDI IN ZAKONITOSTI V KOMUNIKACIJI

1. Osnove odnosov z javnostmi, s poudarkom na medijih (oblike, orodja in kanali komuniciranja, razlika med deležniki in javnostmi, razlika med oglaševanjem in piarom, kako vzpostaviti pristen odnos z novinarji, kako proaktivno komunicirati z mediji, napake, ki jih počnemo v komunikaciji z mediji...)
2. Osvetlitev trenutne situacije na področju komunikacije, med odgovornimi za odnose z javnostmi in novinarji. Kaj se je v zadnjih letih spremenilo v piaru?
3. Novi mediji, kaj so prinesli in kakšne oblike komuniciranja zahtevajo (poudarek na Facebooku).

DRUGI DEL: DELAVNICA - PRAKTIČNO DELO
1. Kako napisati vabilo in sporočilo za medije.
2. Osnove kriznega komuniciranja (kako se odzvati, če nas mediji kontaktirajo v povezavi z neljubo temo). Praktičen primer reševanja situacije s kriznim komuniciranjem.
3. Javno nastopanje in komuniciranje z mediji: kako podati izjavo, kako se spopasti s tremo, kako se obnašati pred mikrofonom ali kamero, kako nastopati na televiziji ali na radiu, kako se pripraviti na intervju ali izjavo...
4. Praktično delo: nastop pred mikrofonom in kamero (udeleženci dobijo občutek nastopa pred kamero, upoštevajoč vse zakonitosti, ki se jih bomo pred tem naučili).

NAČIN DELA:

Izobraževanje poteka v obliki predavanja in praktične delavnice.
Del nastopa pred kamero opravimo z dejanskim nastopom pred kamero. Takoj po nastopu sledi prva analiza, sam nastop pred kamero pa bo predavateljica analizirala še kasneje, po izobraževanju in vsem udeležencem poslala posnetke z napotki.

CILJ IZOBRAŽEVANJA:

Usposobljenost za nadaljnje, samostojno in suvereno komuniciranje z mediji oziroma novinarji. Po izobraževanju boste znali:
- samostojno napisati vabilo in sporočilo za medije,
- suvereno ustno in pisno komunicirati z mediji,
- v primeru krizne situacije, uporabiti sodobne pristope piara.

O PREDAVATELJICI

Anita Mlakar je predavateljica z dvajsetletnimi izkušnjami v novinarstvu, skoraj toliko časa pa se je kalila tudi v PR-ovskih vodah. Bila je urednica, voditeljica in novinarka na POP TV, novinarka in urednica revij Kapital, Nepremičnine in Mariborčan. Je tudi avtorica nekaj finančnih prilog za edicije Adria media. Nazadnje je delala kot novinarka na Radiu City.
Ves čas je opravljala tudi delo Pr-ovke v mnogih projektih, ter o upravljanju odnosov z javnostmi svetovala mnogim podjetjem kot so: Kapital, Radio City, Perfect Body, Muzej iluzij, Skodelica kave, Brainobrain Slovenija, Atlantida Boutique hotel, Habeco, NK Jarenina-Pesnica, Trash Candy, Bodi sprememba...
Je avtorica člankov na temo odnosov z javnostmi in predavateljica, ki uči podjetja in posameznike, kako komunicirati z mediji. Je tudi organizatorka in voditeljica dogodkov ter oglaševalski vokal.
Sicer pa najraje mama, ženska in partnerka. Nora na šport, prijatelje in dober humor. Vselej željna novega znanja, novih izzivov, hkrati pa zvesta preverjeno dobremu. 

INVESTICIJA V PROGRAM:

Investicija v vaše znanje znaša 110,00 EUR + 22% DDV, za plačilo 134,20 EUR na udeleženca in vključuje organizacijo delavnice, gradivo, osvežilne napitke, kavo in prigrizek. Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 31. maj 2017 na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri NLB banki, številka SI56 0234 0026 1840 922, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 31. maj. Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške. Zadnji dan odjava od tečaja ni mogoča, zaračunamo polno kotizacijo.

 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com