Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

(NI)SEM PRAVNIK(NI)SEM PRAVNIK

25.11.2016

a
25.11.2016 od 9.00 do 13.15 ure v Murski Soboti.

Ko sklepate prodajno pogodbo s svojimi strankami, ko odpovedujete pogodbo o zaposlitvi svojemu zaposlenemu, sklepate nove pogodbe, ali ko vlagate predlog za izvršbo zoper svoje dolžnike, se vedno znajdete v situacijah, kjer je poznavanje pravnih institutov izjemna prednost tudi iz vidika odškodninskih in pravnih odgovornosti. Na delavnici bodo na praktičen način predstavljene najbolj pomembne pravne vsebine, ki bi jih moral poznati vsak nepravnik pri svojemu delu.

Zakaj je slednje področje tako pomembno?

- Odškodninska odgovornost: Računovodja, ki podjetju/podjetjem svetuje, odgovarja po merilu skrbnega strokovnjaka, zato odgovarja strožje - tudi odškodninsko.
- S poznavanjem pravic in obveznosti strank v pogodbenih razmerjih zagotovite, da se pogodba v vseh institutih dobro zapiše, in prepreči kasnejša potvarjanja/neizvajanja....
- S poznavanjem elementov delovnega razmerja, obveznosti delodajalca, postopkov izvedbe odpovedi, itd. preprečite prekvalifikacije pogodb s.p.-jev v delovno razmerje s strani FURSa in plačilu stroškov za nazaj (za eno leto tudi strošek od 3.000 eur), plačilu odpravnin (tudi 5.000 eur), itd.
- Pravilna izvedba postopka izvršbe je za vas pomembna, da izkoristite vse manevre, da boste v normalnem času tudi poplačani.
- V davčnem postopku so pravilne pripombe na zapisnik lahko merilo uspeha stranke tudi na Ustavnem sodišču.

Program:

Obligacijsko pravo

o Temeljni obligacijski pojmi
o Temeljna načela obligacijskega prava
o Podrobneje o pogodbah
o Odškodninska odgovornost
o Zastaranje
o Obresti

 

Delovno pravo
o Temeljni pojmi delovnega prava
o Podrobneje o pogodbi o zaposlitvi
o Odpoved pogodbe o zaposlitvi

 

Upravno pravo in davčni postopek
o Temeljni pojmi upravnega prava
o Razlikovanje med upravnim in civilnim pravom
o Računovodja in davčni postopek

 

Izvršilno pravo
o Vložitev predloga za izvršbo
o Ugovor zoper sklep o izvršbi
o Izvršba na plačo

Zakaj se udeležiti izobraževanja?

- Obligacijsko pogodbeno pravo je pravo, ki ga običajno vsi skoraj dnevno uporabljamo in se njegove uporabe sploh ne zavedamo!

- Sklepanje pogodb o zaposlitvi vedno bolj pogosto izvajamo tudi vsi nepravniki, ki bi morali posamezne zakonitosti, novosti in podrobnosti delovnega prava bolj natančno poznati.

- Izvršilno pravo tudi vedno bolj postaja predmet računovodstva in tajniško-operativnega osebja, zato je potrebno poznati izvršilno pravo, še preden se tega lotevamo.

 

V kolikor niste pravnik, se pa v celoti ali delno soočate z zgornjimi temami, je izobraževanje primerno za vas, saj bo predavatelj zelo praktično pojasnil pravne zakonitosti, zaradi česar boste vašo delo bolj suvereno in »varno« opravljali.

Komu je izobraževanje namenjeno:

- Računovodjem
- Knjigovodjem
- Kadrovnikom
- Poslovnim sekretarkam/jem
- Vsem, ki se pri svojem delu srečujete z obligacijskim pogodbenim pravom, delovnim, izvršilnim ali upravnim pravom.

Predavatelj:

Aleš Budja, univ. dipl. prav., pravni in davčni svetovalec z več kot 7-letnimi praktičnimi izkušnjami na področju pravnih in davčnih postopkov. Ustanovitelj in idejni vodja portala Davcni-Slovar.si, sekretar Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Ustanovitelj portala PravoZaRacunovodje.si.

Kotizacije in prijave

Investicija v vas ali vaše zaposlene znaša 106,00 EUR + 22% DDV za plačilo 129,32 EUR na udeleženca in vključuje organizacijo tečaja, gradivo, osvežilne napitke, kavo in prigrizek.

Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 18. november 2016 na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri NLB banki, številka SI56 0234 0026 1840 922, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice.
Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 18. november 2016. Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške. Do dva dni pred izvedbo, odjava od udeležbe na seminarju ni mogoča.

 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com