Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

ODLIČEN POGAJALEC I (za nabavnike in prodajalce)ODLIČEN POGAJALEC I (za nabavnike in prodajalce)

05.06.2019

5.6.2019 od 9.00 do 15.30 ure v Murski Soboti.


Se tudi vam občasno zatika pri pogajanjih za ceno, pogojih sodelovanja, itd?
Se vam marsikdaj dozdeva, da bi lahko spogajali boljše pogoje,
ampak enostavno niste upali?
Vam je jasno, da se slednje izraža v večjih stroških/manjših prihodkih,
torej v slabše sklenjenem poslu?

 

Predstavljajte si, kako bi lahko tak posel stekel čisto drugače. Z osvojenimi pogajalskimi veščinami in taktikami v prodajnih in nabavnih pogajanjih boste slednje tudi speljali.

 

Namen delavnice je osvojiti pogajalske veščine in taktike v prodajnih in nabavnih pogajanjih ter učinkovito reševanje zahtevnih situacij s strankami. Na delavnici bodo sodelovali tako posamezniki iz področja nabave in prodaje, kar bo zelo koristno iz vidika izmenjave izkušenj, različnih pogledov in uporabe najbolj pogostih prijemov.

 

VSEBINA

1. Osebna ocena pogajalskih sposobnosti - izdelajte osebni točkovnik TOP 10 pogajalskih veščin in identificirajte tista področja, kjer želite narediti korak naprej - samoanaliza uspeha.

2. 8 ključnih faktorjev, ki odločilno vplivajo na uspešna pogajanja (priprava, prvi vtis/otvoritev, spraševanje, aktivno disciplinirano poslušanje, govorica telesa, reševanje konfliktnih situacij in ugovorov, prepoznavanje in uporaba pogajalskih taktih, situacijska prilagodljivost in samozavest) in uporaba enostavnega principa logike.
3. Partnerska matrika /pozicija moči - kakšna je vaša vrednost v očeh stranke - na podlagi tega boste ocenili izhodiščno pogajalsko pozicijo, ki vam bo pomagala izbrati pravi pogajalski pristop.

4. Učinkovita priprava akcijskega plana za naslednja pogajanja - izdelajte pogajalski planer in se temeljito pripravite na vaša naslednja pogajanja z dobaviteljem ali kupcem (udeleženci delajo na lastnem primeru iz poslovne prakse, pripravijo analizo stanja pričakovane pogajalske situacije in 4 pogajalske opcije - najboljša, ciljna, izhodna in alternativna.

5. Pregled TOP pogajalskih taktik (mini trening - prepoznavanje najbolj pogostih napadalnih in uporaba obrambnih taktik)

6. Spremenite besedne formulacije v pogajanjih + »prepovedane« besede.
7. Kako enostavno preprečimo morebitne nesporazume, ko povemo drugače?
8. 5 preverjenih komunikacijskih tehnik za reševanje neprijetnih situacij.
9. Katera vprašanja vas premaknejo iz »mrtve točke« pogajanj?

10. Največje in najbolj uporabne skrivnosti neverbalne komunikacije v pogajanjih (obrazna mimika, gestikulacija, neverbalni nakupni signali, ...)

11. Praktična delavnica: Prepoznavanje in prilagajanje pogajalskega stila na podlagi vedenjskih stilov kupcev/dobaviteljev.
12. Kakšne vedenjske stile poznamo in kako jih prepoznamo?
13. Kako lahko prilagodim komunikacijo stranki/dobavitelju in ji »zlezem pod kožo«?
14. Konkretne usmeritve in nasveti, da boste dosegli vaš cilj v pogajanjih.

15. Mini test pogajalskih situacij (igra vlog v parih, kjer udeleženci delajo na različnih scenarijih in iščejo najbolj optimalno rešitev

16. TOP priporočila za pogajalce (konkretne usmeritve, priporočila in preizkušene pogajalse prakse).

 

REZULTAT

• usvojiti in izboljšati pogajalske veščine in obrambne taktike, kar povečuje poslovni izplen in izboljšuje komunikacijo s strankami ali drugimi ciljnimi skupinami,

• povečati kvaliteto izvedbe zahtevnih situacij, kar prinaša večje zadovoljstvo vpletenih,
• osvojiti aktivni pristop v pogajanjih in sposobnost prilagajanja v različnih situacijah.

 

TRENER

Bojan Krajnc ima več kot 17 let izkušenj v prodaji in marketingu in preko 12 let vodstvenih izkušenj na področju vodenja prodaje in prodajnih ekip. Je predavatelj in nosilec na Višji poslovni šoli Doba pri predmetih prodaja, organizacija in menedžment in ekonomika podjetja. Kot mentor na daljavo pa sodeluje na Doba fakulteti pri predmetih projektni menedžment in timsko delo, družinsko podjetništvo in nabavno-prodajna veriga. 


Kot gostujoči strokovnjak sodeluje pri predmetih e-finance in e-bančništvo na Ekonomsko-poslovni fakulteti Maribor. Sodeluje z mnogimi uspešnimi podjetji, kot so Hypo Alpe-Adria-Bank, Sberbank, Roto, Generali, Cetis, Messer, Alpod, Plastika Skaza, Tuš, Baby Center, DM, Telemach, Farmadent, Sanolabor, Meusburger, PS, Schindler, Finančna hiša, Lek Veterina, Mazda Slovenija, Amstaf GmbH in drugi. Strokovne prispevke in članke redno objavlja v reviji Management in prodaja.

Je človek prakse in praktičnih orodij, ki jih v praksi tudi vsakodnevno uporablja, dopolnjuje in razvija. V treningih uživa, udeležencem pa se skuša čim bolj približati tako, da se poglobi v njihov vsakdanje delo s strankami in prodajni proces ter skuša najti kar največ izboljšav, da bodo prodajni rezultati še boljši.

Bojanova specialnost:
• prodajne veščine in orodja
• verbalna in neverbalna komunikacija
• optimizacija prodajnih procesov
• tehnike branje z obraza (t.i. Face Reading) za uporabo v prodaji in medsebojni komunikaciji

Misel, ki me navdihuje:

Naredi vse, kar zmoreš,
s tem, kar imaš,
tam, kjer si.

(F. D. Roosevelt)

 

INVESTICIJA V PROGRAM

Investicija v vaše znanje znaša 159,00 EUR + 22% DDV za plačilo 193,98 EUR na udeleženca.

Kotizacijo poravnajte najkasneje do 29. maja 2019, na: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri NLB banki, številka SI56 0234 0026 1840 922, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice.

Račun boste prejeli po zaključku delavnice. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 29. maja. Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške. Dva (delovna) dni pred izvedbo odjava ni mogoča.

 

IZJAVE ZADOVOLJNIH STRANK

"Ko sva s sodelavko iskali najbolj primerno izobraževanje za naše svetovalce v prodaji, sva imeli razgovore z več ponudniki. Ko smo se spoznali z Bojanom je bil zelo praktičen, sproti je predstavljal, kako so zastavljene njegove delavnice za prodajo in kako vse temeljijo na praksi. Takoj sva vedeli, da je to TO. S pravimi vprašanji nama je prodal pravi produkt. Kaj več se še lahko pričakuje od trenerja prodaje?! Tekom delavnic smo dobile potrditev od vseh udeležencev, da je bil Bojan prava izbira za naše podjetje. Z njim imamo načrte sodelovati tudi v prihodnje." Majda Bregar, direktorica Poslovnega centra Ljubljana in Nataša Obrez, vodja prodajnega tima - področje poslovanja s podjetji, HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d.

 

»Bojan je pol leta izjemno zavzeto, predano, povezovalno in motivacijsko usmerjal našo ekipo pri enem ključnih strateških projektov. Z bogatimi izkušnjami z različnih področij, močno voljo za uresničitev zastavljenih ciljev, predvsem pa nalezljivo pozitivno energijo je že v času prvih srečanj postal kar »eden od nas«. Cenimo njegovo odprtost in odzivnost, saj je vedno na voljo. V sodelovanju z njim boste nedvomno dobili več, kot ste pričakovali, saj je za uspešno izvedbo projekta motiviran vsaj toliko kot naročnik.« Mag. Roman Žnidarič, predsednik uprave družbe CETIS d.d.

 

»Za trenerja Bojana Krajnca smo se odločili iz razloga, ker je znal na informativnem oz. spoznavnem sestanku z nami kot naročnikom prepoznati naše potrebe ter prisluhniti našim konkretnim željam. Pri njem imam občutek, da vse kar uči, uči uporabno za na trg. Predavatelj se vživi v naše vloge in konkretizira situacije. Je pragmatičen in entuziastičen, kar je izrednega pomena, če poslušalec kupuje ideje in predloge za svoje izboljšave pri delu. Priporočam za prodajna podjetja, komercialiste, vodje in vse, ki imate pri svojem vsakdanjem delu opravka z ljudmi. Naša pričakovanja je presegel. Vse v superlativih o njegovem delu in pristopu.« Mag. Karmen Darvaš Šega, direktorica in lastnica podjetja FINANČNA HIŠA d.o.o.


»Puno Vam hvala na treningu koji ste nam napravili u Sloveniji prošli petak. Veoma dobar i efektivni trening i verujem da report takođe koji ste slali, može lepo služiti u buduće kao podsetnik kada neke stvari ispustimo iz fokusa.« Boris Stantić, Sales Manager, MEUSBURGER Georg GmbH & Co KG.

 

»Naj ti povem, kaj je bila moja prva ocena na firmi po tvojemu prodajnem seminarju: odlično. Že dolgo mi ni uspelo, da bi bila dva dni tako in v neki zadevi kot pri tebi...pa definitivno...Bojan je odličen motivator! Res, vsaka ti čast! To je seminar, kateremu trenutno na mojem seznamu ni para.« Udeleženka Open programa Trening prodajnih veščin.

 

»Zanimiv in simpatičen vpogled na področje komunikacije, kjer korak po korak odkrivaš do sedaj »skrite« načine in oblike komuniciranja. Zato pozor, ta delavnica vam zagotavlja, da boste po njej postali ekspert tako v verbalnem, kot neverbalnem načinu komuniciranja.« Alenka Simonič, udeleženka delavnice Odlična komunikacija s strankami in med zaposlenimi, AMSTAF GmbH.

 

»Zelo sem navdušena, veliko je bilo uporabnih stvari. Na udeležencih smo videli, da vedenjski stili in obrazna mimika dejansko držijo in dobili smo ogromno materiala, ki ga bom zagotovo uporabila.« Udeleženka Open programa Neverbalna komunikacija v prodaji.

»Najboljša investicija za znanje, katerega ti ne more vsak dati. Odlično!« Udeleženec Open programa Prezentacijske veščine v prodaji.

 

»Po zaključeni delavnici Učinkovita komunikacija s starši in sodelavci nisem srečala učitelja, ki ne bi pohvalil delavnice in vzdušja. Tudi sama sem resnično uživala in ugotavljam, da je bila izjemno uporabna in koristna za naše vsakdanje delo. Toplo priporočam.« Lidija Todorović, ravnateljica OŠ Ludvika Pliberška Maribor.

 

»Bojan že nekaj let predava s področja uvajanja CRM rešitev v podjetjih kot gostujoči strokovnjak na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, na dodiplomski in podiplomski študijski usmeritvi e-poslovanje. Študentje so z izvedenimi predavanji izredno zadovoljni, saj jih zna motivirati z vprašanji in zanimivi primeri iz prakse. Sicer pa nam je s svojim strokovnim znanjem tudi vedno pripravljen priskočiti na pomoč, če naletimo na kakšno težavo.« dr. Simona Sternad Zabukovšek, docentka za področje e-poslovanja, EPF Maribor.

 

 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com