Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

FINANCE ZA KOMERCIALISTE IN NEFINANČNIKEFINANCE ZA KOMERCIALISTE IN NEFINANČNIKE

28.10.2016

kk
28.10.2016 od 9.00 do 15.00 ure v Murski Soboti.
Za prijave do 7.10.2016 vam obračunamo 10% popust.

 

 

Vsak, ki sklepa ali vodi posle družbe, kjer je zaposlen se dnevno srečuje z ugotovitvijo, da ima vsaka poslovna odločitev vedno vpliv na računovodstvo, finance in rezultat poslovanja. Vsak, ki je odgovoren za rezultat svojega poslovanja (podjetja, enote, oddelka, stroškovnega mesta) mu mora biti namen in cilj, da opravi takšen posel, ki bo imel čim boljši rezultat, ne samo s komercialnega vidika, ampak, da se bo uspešen posel odražal tudi v premoženju podjetja, donosu poslovanja in kaj je v današnjem času najbolj pomembno, to je v zagotovljenem dnevnem denarnem toku poslovanja. Zato je potrebno, da vse veščine in znanja, ki jih imajo zaposleni tudi ustrezno združijo.

Komercialisti, prodajniki in drugi odgovorni, ki vplivajo na prodajo pri svojem delu vedno bolj potrebujejo znanja in veščine s področja financ in računovodstva. Potrebna so znanja z vidika uspešnosti prodaje z vidika ocenitve bonite kupcev in dobičkonosnosti kupcev, plačljivosti, ustreznega zavarovanja in pridobitvi ustreznih instrumentov zavarovanja, zakonitosti obratnega kapitala (terjatve, zaloge, denar), finančnih posledic komercialnih odločitev in pomena načrtov denarnih tokov.

Na seminarju bomo predstavili vlogo financ predvsem pri delu komercialistov (oz. oseb, ki posredno ali neposredno skrbijo za prodajo), vlogo poznavanja bonitete kupcev in dobičkonosnih kupcev, katera so prisotna tveganja pri poslovanju s kupci in kako jih omejiti in kako z načrti denarnih tokov in kalkulacij do večjih prodajnih uspehov.

Vsebina:


1. Vloga in pomen poslovnih financ pri delu v poslovanju in prodaji
2. Prepoznavanje perspektivnosti kupcev
• Ugotovitev bonitete potencialnega in obstoječega kupca
• Katere so glavne postavke bonitete, ki jih mora komercialist upoštevati
• Prepoznavanje trenutne in dolgoročne finančne perspektivnosti kupcev z vidika kapitalske ustreznosti, plačilne sposobnosti in likvidnosti
• Branje bilanc - katere podatke mora komercialist na hitro razbrati in poznati
3. Pomembnosti obratnega kapitala (terjatve, zaloge, denar)
4. Načrt kalkulacij in denarni tok
- Prodajni cilji v finančnih mejah podjetja
- Kako narediti finančni načrt in načrt denarnih tokov v prodaji
5. Popusti
- Kaj pomenijo popusti za poslovanje (komerciali in finančni)
- Kakšna je lahko morebitna škoda ali finančne posledice prodajnih odločitev
6. Zavarovanja
- Vrste instrumentov zavarovanja terjatev in dolgov, ki so najpogostejša v praksi v domačem in mednarodnem plačilnem prometu

 

Komu je delavnica namenjena:

• samostojnim podjetnikom,
• komercialistom,
• prodajnim referentom,
• nabavnim referentom,
• začetnikov v poslovanju na področju komerciale,
• vsem, ki imajo vpliv na prodajo in/ali poslovne odločitve podjetja in 

• vsem, ki jih tematika zanima.

 


Predavala bo:


dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon. dolgoletna direktorica s področja financ in računovodstva, svetovalka s področja financ in računovodstva, strokovnjakinja ter samostojna podjetnica in zasebna višja predavateljica s področja financ, računovodstva in davkov na višji in visokih strokovnih šolah in fakultetah. Je izvajalka mnogih strokovnih seminarjev in delavnic ter pripravlja najrazličnejše strokovne in znanstvene članke.

 

KOTIZACIJA IN PRIJAVE

Investicija v vaše znanje znaša 105,00 EUR + 22% DDV za plačilo 128,10 EUR na udeleženca in vključuje organizacijo delavnice, gradivo, osvežilne napitke, kavo in prigrizek.

Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 24. oktobra 2016 na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri NLB banki, številka SI56 0234 0026 1840 922, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice.
Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 24. oktobra. Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške. Zadnji dan odjava od tečaja ni mogoča, zaračunamo polno kotizacijo.

 

 

 

 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com