Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

Priprava dokumentacije za transferne cenePriprava dokumentacije za transferne cene

11.03.2016

a
V petek, 11.3.2016 od 10.00 do 14.30 ure v Murski Soboti.
p
Transferne cene so problem podjetij, ki poslujejo predvsem s tujimi povezanimi osebami. Praksa tudi kaže, da imajo tovrstne težave tudi podjetja, ki so povezana in poslujejo samo v Sloveniji (kadar ena od povezanih oseb izkazuje nepokrito davčno izgubo iz preteklih obdobij oziroma je ena od povezanih oseb oproščena obračunavanja in plačevanja davka od dohodkov pravnih oseb).

Pomembna novost v slovenski zakonodaji za 2015 je sklepanje vnaprejšnjih cenovnih sporazumov med posameznim davčnim zavezancem in davčno upravo. S takšnim sporazumom stranki sporazuma določita višino transfernih cen, raven dobička, maržo ali katerokoli drugo ekonomsko kategorijo kot del oblikovanja transfernih cen med davčnim zavezancem in njegovimi povezanimi osebami. Vnaprejšnji cenovni sporazumi so zdaj tudi del slovenske davčne zakonodaje in davčni zavezanci jih bodo kmalu lahko začeli uporabljati. Poleg slovenske zakonodaje je treba upoštevati tudi novosti določil OECD za transferne cene.

Ker je oblikovanje transfernih cen v prvi vrsti poslovni izziv, je poglavitno vprašanje, kako postaviti pravila za oblikovanje transfernih cen znotraj skupine, da ne bodo samo za namene preverjanj davčne uprave, temveč se bodo dosegali tudi določeni poslovni cilji. Transferne cene morajo biti z davčnega vidika oblikovane tako, da so z njimi zadovoljne davčne uprave v različnih državah.


Na seminarju bomo na praktičnih primerih pogledali, kako pripraviti dokumentacijo, da bo le-ta ustrezna tudi za davčni organ. Ker je 31. marec 2016 rok za oddajo davčnega obračuna, je marec še pravi čas, da uredite dokumentacijo o transfernih cenah za 2015 in jo nastavite za 2016.

PROGRAM

 

KAJ SO TRANSFERNE CENE IN KDO MORA PRIPRAVITI DOKUMENTACIJO ZA TRANSFERNE CENE

 

SESTAVINE DOKUMENTACIJE ZA TRANSFERNE CENE:
Sestavine dokumentacije za transferne cene matične družbe v Sloveniji in kaj lahko matična družba pripravi za tuje hčerinske družbe
Sestavine dokumentacije hčerinske družbe v Sloveniji
Kaj je county-by-country dokumentacija in kdo jo mora pripraviti
Finančna analiza primerljivosti (benchmark analiza)

 

POSLOVNI IN DAVČNI POGLED NA TRANSFERNE CENE:
Kako oblikovati ustrezne transferne cene s poslovnega vidika
Katere poslovne cilje lahko zasleduje poslovodstvo
Opredelitev povezanih oseb v ZDDPO-2
Metode za določitev transfernih cen v skladu z ZDDPO-2 in Pravilnikom
Način izbire ustrezne metode za določitev transfernih cen
Primeri uporabe metod v praksi

 

TRANSFERNE CENE Z DAVČNEGA VIDIKA IN IZKUŠNJE Z DAVČNIMI INŠPEKCIJSKIMI NADZORI
Kako oblikovanje transfernih cen s poslovnega vidika vpliva na njihovo davčno obravnavo
Poglavitne težave pri transfernih cenah z davčnega vidika
Kako dokazovati ustreznost transfernih cen pred davčnim organom
Dokazovanje ustreznosti transfernih cen s finančno analizo primerljivosti (benchmark analiza), kdaj je primerno izvesti benchmark analizo

 

ZADNJE SPREMEMBE NA PODROČJU TRANSFERNIH CEN V LUČI EU IN OECD ZAKONODAJE
Vnaprejšnji cenovni sporazumi: Kaj so in za koga so primerni
Novosti pri pripravi dokumentacije za transferne cene (country-by-country)

Komu je program namenjen?


Seminar je namenjen finančnikom, računovodjem ter podjetnikom, ki so (ali pa še bodo) svoje poslovanje razširili tudi v tujino. Namenjeno je tudi vsem, ki bodo za svoja podjetja ali za svoje stranke pripravljali dokumentacijo za transferne cene.

Predavateljica:


Mag. Barbara Guzina je samostojna davčna svetovalka s 15-letnimi izkušnjami na področju davčnega svetovanja. Izkušnje si je pridobila predvsem kot direktorica oddelka za davčno svetovanje in davčna svetovalka pri mednarodni revizijski in svetovalni družbi Deloitte in v tujini. Na Nizozemskem je sodelovala pri pripravi dokumentacije s področja transfernih cen za največja podjetja v EU, na Portugalskem pa se je ukvarjala z davčnim planiranjem za mednarodna podjetja, ki želijo optimizirati svoje poslovanje v Evropi in drugod po svetu. Je predavateljica in avtorica številnih člankov in priročnikov s področja davkov.

 

KOTIZACIJA:

Investicija v vaše znanje znaša 150,00 EUR + 22% DDV za plačilo 183,00 EUR na udeleženca in vključuje organizacijo delavnice, gradivo, osvežilne napitke, kavo in prigrizek.
Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 4. marca 2016 na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri NLB banki, številka SI56 0234 0026 1840 922, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice.

 

Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 4. marca. Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške. Zadnji dan odjava od tečaja ni mogoča, zaračunamo polno kotizacijo.

 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com