Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

Pozabite kompromise!Pozabite kompromise!

15.02.2016

Učinkovito reševanje konfliktov + konstruktivna komunikacija = kakovostni odnosi in produktivna ekipa

lll

Ste vedeli, da kompromisi niso najbolj učinkovita pot do reševanja konfliktov? Vas zanima, kakšna je bolj učinkovita pot do reševanja konfliktov, neprijetnih situacij in konstruktivnega grajenja odnosov? Si želite bolje razumeti druge in učinkoviteje komunicirati?


Potem se nam pridružite na delavnici, kjer bomo predelali konstruktivno komunikacijo in reševanje konfliktov.


15.2.2016 od 9.00 do 15.00 ure v Murski Soboti.

V službi preživimo tretjino svojega aktivnega življenja, zato je pomembno, kako se pri delu počutimo in kakšne odnose gojimo s sodelavci. Eden najpomembnejših dejavnikov dobrih odnosov v službi je dobra, konstruktivna komunikacija, njeno pomanjkanje pa je pogosto povod mnogih konfliktov in neprijetnih situacij.

Če se tudi sami soočate s konflikti, za katere menite, da bi jih lahko bolj konstruktivno rešili in želite graditi bolj konstruktivne odnose in učinkoviteje komunicirati, se nam pridružite na delavnici, na kateri boste spoznali:

- načine vedenj (položaje) po transakcijski analizi v povezavi z načini komunikacije,
- asertivno - konstruktivno komunikacijo (tehnike asertivne komunikacije, kako komunicirati s pasivnimi, agresivnimi, manipulativnimi, aktivno poslušanje),
- vzroke konfliktov ter strategije reševanja konfliktov - od izogibanja, sprejemanja kompromisov do sodelovanja
- kako konstruktivno komunikacijo in sodelovalno reševanje konfliktov uporabiti v praksi.

 

PROGRAM:

 

1. del: Spoznavanje načinov vedenj in komunikacije skozi teorijo in preko praktičnih primerov.

 

2. del: Kaj je asertivna/konstruktivna komunikacija, tehnike konstruktivne/asertivne komunikacije in kako jih uporabiti pri komunikaciji z drugimi tipi komunikatorjev (agresivnimi, manipulativnimi in pasivnimi)? Zakaj in kako aktivno poslušati?

 

3. del: Zakaj se pojavljajo konflikti in katere strategije njihovega reševanja uporabljamo? Kaj je jedro konflikta in kako ohraniti fokus nanj? Delo na praktičnih primerih udeležencev, tudi s pomočjo vprašalnikov/delovnih listov za samorefleksijo.

 

4. del: kako najbolj učinkovito reševati konflikte v praksi? Preko igre vlog in dela na praktičnih, konkretnih primerih udeležencev, bomo spoznali, katere strategije so optimalne v določenih situacijah in kako se nanje pripraviti, čemu se moramo v konfliktih izogibati in katera vedenja uporabljati.

 

 

Metode dela: interaktivna izobraževalna delavnica, dialog, praktične vaje, samorefleksija

 

Priprava udeležencev: Z namenom, da udeleženci od delavnice odnesete kar največ, vas prosimo, da pred delavnico pripravite svoje primere težavnih odnosov in konfliktov, s katerimi imate izzive, se vam stalno ponavljajo ali pa jih ne zmorete sami rešiti. Kljub temu pa naj bodo to primeri, ki ste jih pripravljeni deliti z izvajalcem in ostalimi udeleženci.

 

KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA:


- vodjem,
- kadrovikom
- in vsem, ki želite izboljšati svoj način komunikacije z drugimi ter se naučiti konstruktivnega reševanja konfliktov.

 

IZVAJALCI:

 

Ekipa podjetja BB Svetovanje, ki že 15 let podjetja, time in posameznike podpira na poti do biti najboljša verzija sebe. Z lastnim BB modelom preobrazbe podjetja na praktičnih primerih dokazuje, da je uspeh posledica uresničenih potencialov ljudi, njihovih vrednot in skupne vizije.


Ksenija Špiler Božič zase pravi, da je iskalka biserov. Z izjemno sposobnostjo empatije v posamezniku hitro zazna in spodbudi njegove skrite talente. Po osnovni izobrazbi je ekonomistka. Na začetku kariere je delala na področju zunanje trgovine, od leta 1993 pa deluje kot samostojna podjetnica. Od leta 2000 se ukvarja s področjem upravljanja s človeškimi viri.

 

Med študijem osebnostnega razvoja in psihodinamike skupin se je usposobila za spretno povezovanje in uporabo sodobnih psihodinamskih šol, kot so transakcijska analiza, geštalt, realitetna terapija in neuro-lingvistično programiranje. Je certificiran NLP Coach praktik.
Danes v podjetju BB Svetovanje pripravlja, vodi in izvaja delavnice, seminarje, coachinge in predavanja s področja učinkovitega komuniciranja, vodenja in upravljanja s človeškimi viri.

 

Leta 2002 je prva uporabila besedno zvezo poslovni trener, s katero je opisala svoje drugačne pristope pri usposabljanjih. Z enim od svojih projektov s področja upravljanja s človeškimi viri se je uvrstila med prve tri HRM projekte leta 2003.
Zadnja leta se posveča medgeneracijskemu dialogu, coachingu, mentoriranju in postavljanju HR strategij, ki predstavljajo sestavni del poslovnih strategij preobrazbe podjetij.


KOTIZACIJA:


Investicija v vaše znanje znaša 145,00 EUR + 22% DDV za plačilo 176,90 EUR na udeleženca in vključuje organizacijo delavnice, gradivo, osvežilne napitke, kavo in prigrizek.

kkk

Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 8. februarja 2016 na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri NLB banki, številka SI56 0234 0026 1840 922, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice.

Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 8. februarja. Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške. Zadnji dan odjava od tečaja ni mogoča, zaračunamo polno kotizacijo.

 

 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com