Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

AKTUALNO NA KMETIJI AKTUALNO NA KMETIJI

03.12.2015

- IZSTOP IZ OBVEZNEGA KNJIGOVODSTVA IN NJEGOVE POSLEDICE
- OBRAČUN PROIZVODNJE
- NOVOSTI ZA NOSILCE DOPOLNILNIH DEJAVNOSTI


V četrtek, 3.12.2015 od 9.00 do 14.00 ure na naslovu Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota

Komu je izobraževanje namenjeno:

 

Seminar je namenjen knjigovodjem, ki evidentirajo poslovne dogodke za kmete, računovodjem, vodjem računovodskih servisov, nosilcem kmetij in vsem, ki jih ta tematika zanima.

 

Vsebina:

Delavnica je razdeljen na 3 sklope in sicer:

- Proizvodnja v kmetijski dejavnosti
- Kako vpliva izstop kmetije iz obveznega knjigovodstva na zaključni račun in obdavčitev
- Novosti pri dopolnilnih dejavnostih

 

Obračun proizvodnje; na praktičnih primerih bomo osvežili obračun proizvodnje s področja živinoreje, rastlinske proizvodnje, obdelali bomo tudi primere iz sadjarstva in vinogradništva.

 

Kako pripravimo poslovne knjige na zaključek leta oziroma kako morebitni izstop kmetije iz obveznega knjigovodstva vpliva na poslovni izid in kako na davčni obračun za leto 2015.

Kakšne so posebnosti, če imamo združeno osnovno in dopolnilno dejavnost in osnovna kmetijska dejavnost izstopa iz sistema dejanskih prihodkov.

 

Pregledali bomo tudi, kaj je novega na področju dopolnilnih dejavnosti ter kakšne so obveznosti nosilcev dopolnilnih dejavnosti še v tem letu.

 

Delavnica je izrazito praktično naravnana, večina časa se delajo praktični primeri. Gradivo, ki ga udeleženci prejmejo je pretežno v obliki pripravljenih nalog, ki jih rešimo med samim izvajanjem delavnice.

 

Kot vedno bo predavateljica na voljo tudi za odgovore na zastavljena vprašanja.

 

Predavateljica:

Majda Strel. Davčna in poslovna svetovalka, vodja računovodskega servisa Strela Majda Strel s.p. z 20-letno tradicijo. V letih 2007 do 2009 je bila zaposlena kot vodja računovodske skupine v družbi Unija, računovodska hiša, d.d. Vrsto let že pripravlja strokovne članke in odgovarja na vprašanja za razne priročnike. Aktivno sodeluje pri utiranju poti za računovodstvo za kmetije. Na temo davki in računovodstvo za kmete je v preteklih letih izvedla že vrsto zanimivih in dobro obiskanih seminarjev. Poleg pisanja člankov in predavanja se tudi praktično ukvarja z računovodstvom, tako za samostojne podjetnike, družbe in seveda tudi za kmetije. Njena posebna odlika je praktičen pristop k problemu, tako da so njeni seminarji vedno s poudarkom na praktičnih primerih, na aktualnih primerih iz prakse.

 

Kotizacija:

Investicija v vaše znanje znaša 135,00 EUR + 22% DDV za plačilo 164,70 EUR na udeleženca in vključuje organizacijo delavnice, gradivo, osvežilne napitke, kavo in prigrizek.
Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 26. novembra 2015 na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri Hypo banki, številka SI56 3300 0000 4435 704, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 26. novembra. Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške.

 

 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com