Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

SKLEPANJE IN ODPOVED POGODBE O ZAPOSLITVISKLEPANJE IN ODPOVED POGODBE O ZAPOSLITVI

30.11.2015

S praktičnimi primeri za uspešno kadrovsko delo

30. novembra od 10.00 do 13.30 ure v Murski Soboti

Za vse prijave do 6. novembra obračunamo 14% popust.

 

Dve leti je minilo od sprejema novega Zakona o delovnih razmerjih. Kar nekaj sprememb je bilo uveljavljenih, ki pa jih nekateri delodajalci še vedno ne znajo primerno uporabiti v praksi. Posledica so nepotrebni spori, ki terjajo čas, denar, skaljene odnose...
Področje delovnih razmerij zahteva razumevanje in sledi svoji logiki, ki je lahko tudi zapletena ob neustreznem poznavanju.

Na praktičnem predavanju, ki bo omogočalo tudi neposredna vprašanja in odgovore, bomo obravnavali različne vsebine, ki največkrat povzročajo težave v praksi.

 

PROGRAM


- Značilnosti delovnega razmerja, ki so pomembne pri odločanju ali gre za delovno razmerje ali ne. Dodatno še posebnosti avtorskih, podjemnih, delovršnih,...pogodb
- Obvezne sestavine pogodbe o zaposlitvi (veliko sporov je za delodajalcev izgubljenih ravno zaradi nedoslednosti pri pisanju pogodb)
- Opozorila glede postopkov objav in izbire kandidatov
- Pogodbe za določen in nedoločen čas; krajši od polnega; delo na domu
- Na kratko o agencijskih delavcih in odgovornostmi v zvezi s tem
- Razporejanje delovnega časa
- Prenehanje pogodbe o zaposlitvi
- Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi
- Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi
- Postopki delodajalcev v zvezi z odpovedjo pogodbe o zaposlitvi
- Odpovedni roki, odpravnine
- Posebno varstvo pred odpovedjo: starejši delavci, starši, invalidi
- Vročanja delavcem

- Nov način prijave v obvezna socialna zavarovanja, ki začne veljati s 1.1.2016

 

Komu je izobraževanje namenjeno

Izobraževanje je namenjeno predvsem kadrovikom, lastnikom oz. direktorjem malih podjetij oz nosilcem s.p., delavcem, ki opravljajo delo v zvezi z zaposlovanjem, računovodjem, če izvajajo tudi kadrovsko funkcijo in vsem, ki se srečujejo z delovnimi razmerji.

Zakaj bi se izobraževanja udeležili
Predavanje je usmerjeno na podajanje ugotovitev iz prakse. S pomočjo ugotovitev iz prakse boste utrdili znanje, se izognili težavam v delovnem procesu, težavam z inšpektorji in izognili sodnim sporom, ki poleg denarja terjajo še veliko časa in živcev.


PREDAVATELJ:

Igor Antauer, univerzitetni diplomiran pravnik, ki ima opravljen strokovni upravni izpit pri Republiškem sekretariatu za pravosodje, upravo in proračun, s področja splošnih upravnih zadev.
Na delovnem področju ima izkušnje pri aplikaciji stroke na področju promocije malih in srednjih podjetij in uvajanja skladov dela. Bil je samostojni svetovalec na Republiškem sekretariatu za ljudsko obrambo.
Je tudi soavtor Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti.
Občasno je delal v tujini kot izvedenec Evropske komisije, Evropske agencije za prestrukturiranje, Svetovne banke, OVSE in Urada visokega predstavnika z nalogami razvoja malega gospodarstva ter pripravo gospodarske zakonodaje.
Danes je Generalni sekretar Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, ki že leta zastopa obrti delodajalcev v obrti in podjetništvu.

 


KOTIZACIJA:
Investicija v vaše znanje znaša 105,00 EUR + 22% DDV za plačilo 128,10 EUR na udeleženca in vključuje organizacijo delavnice, gradivo, osvežilne napitke, kavo in prigrizek.
Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 24. november 2015 na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri Hypo banki, številka SI56 3300 0000 4435 704, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 24. november. Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške.

 

Za prijave do 30. novembra obračunamo 14% popust in bo vaša kotizacija znašala 90,00 EUR + ddv. 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com