Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

INTRASTAT V LETU 2015  - posebnosti in načini poročanjaINTRASTAT V LETU 2015 - posebnosti in načini poročanja

21.04.2015

V torek 21.4.2015 od 9.00 do 13.00 ure v Murski Soboti.


S pričetkom prostega pretoka blaga med državami članicami EU je bil uveden sistem INTRASTAT, statistika blagovne menjave med državami članicami EU, pri kateri se podatki mesečno zbirajo s pomočjo statističnih obrazcev, neposredno od poročevalskih enot. Ključni del seminarja je opozoriti podjetja na načine poročanja na področju INTRASTAT za leto 2015. Prikaz delovanja brezplačne spletne aplikacije za poročanje in reševanje praktičnih problemov podjetij pri poročanju.

 

Na seminarju bo vodja oddelka za INTRASTAT iz Finančnega urada Nova Gorica predstavil poročanje za INTRASTAT-a v letu 2015.


PROGRAM:


1. Osnovni napotki glede poročanja za INTRASTAT v letu 2015 in izvajanje kontrol prejetih podatkov, vloga in pomen Intrastata
2. Povezava INTRASTAT podatkov s podatki iz sistema DDV
3. Obravnava najpogostejših primerov tristranskih in verižnih poslov
4. Poročanje za INTRASTAT pri nekaterih kompleksnejših zunanjetrgovinskih poslih in posebnih vrstah blaga
5. Obravnava posameznih primerov udeležencev seminarja
6. Svetovanje pri izbiri najprimernejšega načina poročanja, gradivo na spletnih straneh
7. Praktični prikaz poročanja z uporabo brezplačne spletne rešitve INTRASTAT

 

KOMU JE USPOSABLJANJE NAMENJENO?

Seminar je namenjen vsem, ki so v podjetju zadolženi za pripravo in izvedbo trgovinskih poslov s partnerji v EU, tj. komercialnim direktorjem, komercialistom, nabavnim in prodajnim referentom in tudi strokovnim računovodskim delavcem.

 

Udeležba je predvsem priporočljiva za osebe, ki so v podjetju že zadolžene za poročanje za Intrastat, osebe, ki se bodo v prihodnosti zaradi porasta trgovanja z državami članicami EU morale prvič soočiti s to problematiko, osebe v tistih podjetjih, ki so se odločila, da bodo začela samostojno poročati za INTRASTAT in deklarante (špediterje, računovodska podjetja, ipd.).

 

PREDAVATELJ:
Igor Uršič, vodja oddelka za Intrastat na Finančnem uradu Nova Gorica

 

KOTIZACIJA IN PRIJAVE

Investicija v vaše znanje znaša 150,00 EUR + 22% DDV za plačilo 183,00 EUR na udeleženca in vključuje organizacijo tečaja, gradivo, osvežilne napitke, kavo in prigrizek. Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 14. aprila 2015 na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri Hypo banki, številka SI56 3300 0000 4435 704, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 14. aprila 2015. Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške. Do dva dni pred izvedbo, odjava od udeležbe na tečaju ni mogoča.

 

 

 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com