Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

Uspešna pogajanja za nemško tržišče v nemškem jezikuUspešna pogajanja za nemško tržišče v nemškem jeziku

05.12.2014


Agencija Pira v sodelovanju s Agencijo Poti vas vabi na:

Uspešna pogajanja za nemško tržišče v nemškem jeziku

Erfolgreich verhandeln

5.12.2014 od 9.00 do 15.30 ure na naslovu Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota.


Na pogajanja se je potrebno pripraviti dobro, kajti na sogovornika moramo pustiti vtis in ga znati prepričati. Dober pogajalec mora obvladati veliko različnih veščin. Predvsem mora znati vešče komunicirati, utelešati samozavestno osebo, se znati vživeti v položaj sogovornika, obvladovati retoriko in govorico telesa, pravočasno zaznati manipulacije, imeti čut za pravi trenutek in zelo
vešče znati zagovarjati stališča. Pogajanja niso enostavna naloga, predvsem ne takrat, ko potekajo v tujem jeziku.

Poleg praktičnega znanja s področja pogajanj, boste na delavnici utrdili tudi svoje znanje nemškega jezika. Predavateljica Monika Bračika vodi delavnico "Metode uspešnih pogajanj" že od leta 2005 in se lahko pohvali z več kot 100 izvedbami in z krepko čez 1000 udeleženci. Tokrat smo za vas pripravili praktično delavnico, ki bo v celoti izvedena v nemškem jeziku.

Za mnoga podjetja je nemško govoreči trg zelo pomemben. Kljub temu, da večina nemških poslovnežev tekoče govori angleško, poslovne sestanke najraje vodijo v nemščini, zato je priporočljivo znanje tujega jezika konstantno utrjevati. Ključnega pomena je tudi poznavanje specifike nemške poslovne mentalitete. Stereotipen Nemec ima namreč nekoliko drugačen odnos do dela, časa ali partnerstva.

Na praktični delavnici bo predstavljeno precej pogajalskih primerov iz prakse.

VABLJENI:

• vodje srednjega in višjega managementa,
• vodje oddelkov,
• vodje projektov,
• vsi, ki poslujete s partnerji iz Avstrije, Nemčije ali Švice, ter
• vsi, ki vas zanimajo metode pogajanj in želite hkrati osvežiti oz. nadgraditi svoje znanje
nemškega jezika.

PROGRAM:

Uvodni del
• Kako resnično razumeti nemškega poslovneža
• Kako učinkovito zagovarjati cenovna ter poslovna stališča.

V praktičnem delu delavnice pa boste:
• spoznavali različne metode pogajanj,
• primerjali dopise slovenskih in nemških podjetij, ter
• se naučili logične prezentacije v nemškem jeziku.

PREDAVATELJICA:

Monika Bračika je rojena in odrasla v Nemčiji. Poslovno kariero je gradila v Nemčiji, Dubaju in v Sloveniji. Med drugim je bila direktorica prodaje in članica uprave podjetja WIMA GmbH Mannheim, business development manager za družbo KPC Fulda GmbH ter tajvanskega proizvajalca CapXon za katerega je razvila prodajno mrežo v Evropi (CapXon Europe s sedežem v Pfullingenu - D). Prav tako je izkušnje nabirala kot vodja prodaje ter članica kolegija uprave Iskre kondenzatorji in kot samostojna podjetnica. Sedež njenega podjetja, ki se ukvarja s plasiranjem slovenskih izdelkov na tuje trge, je bil v Baden Württembergu, posle pa je letos iz osebnih razlogov prenesla v Slovenijo. Danes se predavateljica lahko pohvali z več kot 25 letnimi izkušnjami na področju vodenja in sodelovanja pri mednarodnih in domačih pogajanjih. Precej pogajalskih izkušenj ima z investitorji in projektanti hotelov ter s kupci in inovatorji s področja bele tehnike, zelenih energij in elektronike. Prav tako se je kot samostojna podjetnica s poslovnimi partnerji pogajala tudi glede pogojev sodelovanja, zaposlovanja, financiranja, marketinga in podobno. Imela je celo priložnost vpogleda v metode političnih pogajanj. Pogajanja kompetentno vodi v angleščini, nemščini, slovenščini, hrvaščini ali srbščini. Poleg naštetih jezikov govori pasivno tudi francosko ter relativno dobro razume pisana besedila v italijanščini ali španščini. Nekatera komercialna pogajanja namreč potekajo le pisno in po
elektronski pošti.


KOTIZACIJA:


Investicija v vaše znanje znaša 199,00 EUR + 22% DDV za plačilo 242,78 EUR na udeleženca in vključuje organizacijo delavnice, gradivo, osvežilne napitke, kavo in prigrizek.
Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 2. decembra 2014 na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri Hypo banki, številka SI56 3300 0000 4435 704, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 2. decembra. Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške.

 

 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com