Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

NOVE MOŽNOSTI ZA NEPOVRATNA SREDSTVA IZ FINANČNE PERSPEKTIVE 2014 - 2020 NOVE MOŽNOSTI ZA NEPOVRATNA SREDSTVA IZ FINANČNE PERSPEKTIVE 2014 - 2020

12.05.2014

V času, ko je nepovratnih sredstev čedalje manj, je Evropska unija spet povečala proračun za nepovratna sredstva za raziskave in inovacije. Kar 70 milijard EUR bo na razpolago do l. 2020, razdeljevali pa jih bodo neposredno iz Bruslja12.5.2014 od 9.00 do 14.30 ure v Murski Soboti.


V času, ko je nepovratnih sredstev čedalje manj, je Evropska unija spet povečala proračun za nepovratna sredstva za raziskave in inovacije. Kar 70 milijard EUR bo na razpolago do l. 2020, razdeljevali pa jih bodo neposredno iz Bruslja. Vendar se bodo do deleža teh lahko dokopali le tisti, ki bodo ustrezali strogim zahtevam za teme in izvajalce projektov in ki bodo znali pokazati, kaj bo njihov projekt doprinesel k Evropski uniji.


PROGRAM IN DNEVNI RED SEMINARJA:

1) Osnove pridobivanja nepovratnih sredstev za raziskave in razvoj
  o Kdo se lahko prijavi,
  o Kakšne projekte lahko prijavimo,
  o Kaj prinaša nova finančna perspektiv 2014-2020 na področju raziskav in razvoja


2) Obzorje 2020
  o Nove teme
      -   Posebni instrumenti za srednja in mala podjetja
  o Spremembe v postopkih in načinih dela
  o Postopek priprave projekta
      • Predstavitev projektne ideje
      • Partnerji - sreča ali breme? 
      • Inovativno? Se šalite?
  o Nova finančna pravila: poenostavitev?
      • Kako pripraviti proračun projekta


3) Sredstva za raziskave in razvoj v Sloveniji: strukturni skladi in ugodni krediti: 
  o Kaj lahko pričakujemo od strukturnih skladov 
  o Krediti za raziskave in razvoj


CILJNA SKUPINA:

Seminar je namenjen tistimi podjetjem in raziskovalnim inštitutom, univerzam oz. fakultetam, regionalnim agencijam ter drugim organizacijam, ki imajo inovativne ideje in si želijo izvajati raziskovalne in inovativne projekte.


KAJ BODO UDELEŽENCI S SAMIM IZOBRAŽEVANJEM PRIDOBILI?


Dogodek je namenjen prav vam,
- če želite izvedeti, kje bi lahko za vaše projekte raziskav, razvoja in inovacij iskali sredstva;
- če ali ste primerni, da se potegujete za delež nepovratnih sredstev neposredno iz Bruslja ali je morda bolje počakate na razpise iz strukturnih skladov;
- če bi radi že danes storili prve korake, da boste jutri uspešni pri pridobivanju nepovratnih sredstev.


Predava izkušen strokovnjak, ki ima večletne praktične izkušnje pri pripravi projektov in ki vas bo znal popeljati po poti, ki bi poučna in zabavna.


CERTIFIKAT

Vsak udeleženec prejme certifikat o udeležbi in pridobljenem znanju.

PREDAVATELJ:

RR & CO. d.o.o., dr. Mojca Dušica Zajc, univ. dipl. soc., je v 2011 kot prva mlada raziskovalka iz gospodarstva na Fakulteti za družbene vede uspešno zagovorila doktorsko disertacijo o priložnostih in ovirah pri sodelovanju malih in srednjih podjetij z raziskovalnimi organizacijami na področju soustvarjanja in prenosa znanja. Njeno strokovno področje vključuje svetovanje podjetjem in raziskovalnim organizacijam pri pripravi projektov za nepovratna sredstva EU za raziskave, razvoj in inovacije v okviru centraliziranih in decentraliziranih programov. Je ocenjevalka projektov za Tehnološko agencijo Slovenije (TIA) ter program čezmejnega sodelovanja Hrvaška - Bosna in Hercegovina. Sodelovala je v finančni kontroli RIP09. V projektih sodeluje kot administrativno-finančna koordinatorka, svetovalka ali kot koordinatorka projekta. Objavila številne članke in priročnike. Izvajala je predavanja, delavnice in praktična usposabljanja v Sloveniji, drugih državah EU in v državah Zahodnega Balkana.

KOTIZACIJA IN PRIJAVE

Investicija v vaše znanje znaša 193,00 EUR + 22% DDV za plačilo 235,46 EUR na udeleženca in vključuje organizacijo delavnice, gradivo, osvežilne napitke, kavo in prigrizek.
Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 5. maja 2014 na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri Hypo banki, številka SI56 3300 0000 4435 704, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 5. maja. Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške.


 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com