Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

Kako se pripraviti na davčni pregled in 70 % obdavčitev nepojasnjenega premoženjaKako se pripraviti na davčni pregled in 70 % obdavčitev nepojasnjenega premoženja

20.03.2014

Vas zanima kako se pripraviti na davčni pregled? Davčni pregledi postajajo del našega vsakdana. Zaradi tega je potrebno poslovati predvsem in edino v skladu z davčnimi predpisi.


20. marca 2014, med 10.00 in 14.00 uro v Murski Soboti


KAKO SE PRIPRAVITI NA DAVČNI PREGLED

IN 70 % OBDAVČITEV NEPOJASNJENEGA PREMOŽENJA

  

 

Davčni pregledi postajajo del našega vsakdana. Davčni zavezanci so vedno bolj iznajdljivi in davčni organ tej iznajdljivosti sledi. Zaradi tega je potrebno poslovati predvsem in edino v skladu z davčnimi predpisi, saj le takšno poslovanje zagotavlja prepotreben mir. Vsak davčni pregled predstavlja za davčnega zavezanca določeni stres, za nekatere pa celo nepotrebno izgubo časa. Namen posveta je, da vas čim bolj, psihološko in strokovno, pripravimo na morebitni davčni pregled.   Prav tako vas bomo seznanili z vse pogostejšimi osebnimi davčnimi pregledi, pri katerih je morebiti ugotovljena nepojasnjena razlika med obstoječim premoženjem fizičnih oseb in viri za pridobitev tega premoženja obdavčena s 70 %, kar je ena izmed najvišjih stopenj na svetu. Nadalje boste lahko prejeli odgovore ali se izplača poslovati preko davčno ugodnih območjih ter kaj storiti z bančnimi računi v tujini, katere še niste prijavili davčnemu organu. 

 


Na posvetu vam bodo predstavljene naslednje teme iz davčnega postopka: 


- načela davčnega postopka
- davčna tajnost in objava dolžnikov   
- udeležencih davčnega postopka
- dajanju podatkov davčnemu organu
- davčni obveznosti in njeni izpolnitvi
- predlaganju davčnih obračunov
- samoprijava
- prijava premoženja in odmera 70 %
  davka od ugotovljene razlike
- sklep o uvedbi davčnega pregleda
- dokazovanje v davčnem pregledu
- zapisnik in odločba ter pritožba
- vročanje
- zamudne obresti
- vračilo davka
- odlog in obročno plačilo davka
- zavarovanje davčnega dolga
- zastaranje
- kaj obsega davčni nadzor
- davčna izvršba
- izvršba na nepremičninah in deležih
- mednarodno sodelovanje davčnih uprav
- poslovanje v davčno ugodnih območjih
- kaj storiti z računi v tujini
  

 Strokovni izvajalec:   


Mag. Ivan Simič je davčni svetovalec, ki se že več kot 25 let ukvarja z davki, je nekdanji generalni direktor Davčne uprave Republike Slovenije, nekdanji svetovalec ministra za finance Republike Srbije in nekdanji direktor Davčne uprave Republike Srbije. V letih 2005 in 2006 je bil član vladne skupine za izvedbo reforme davčnih predpisov v Sloveniji. S svojim drugačnim pristopom in idejami je v veliki meri prispeval k modernizaciji dela davčne uprave tako v Sloveniji kot v Srbiji, kjer je bil leta 2013 razglašen za reformatorja leta v srbski davčni upravi. V Sloveniji pa je znan predvsem po uvedbi informativnega izračuna dohodnine, uvedbi virtualne davčne svetovalke VIDE, po uvedbi znaka DURS-a, ukinitvi upravne takse v davčnih zadevah in po spremembi odnosa davčne uprave do davčnih zavezancev v času, ko je vodil DURS. 

KOTIZACIJA IN PLAČILO

Investicija v vaše znanje znaša 145,00 EUR + 22% DDV za plačilo 176,90 EUR na udeleženca in vključuje organizacijo delavnice, program, osvežilne napitke, kavo in prigrizek.Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 14. marca 2014 na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri Hypo banki, številka SI56 3300 0000 4435 704, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 14. marca. Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške. 

 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com