Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

Najnovejše spremembe pri davkih in prispevkih (ZZVZZ) ter davčne značilnosti statusnih spremembNajnovejše spremembe pri davkih in prispevkih (ZZVZZ) ter davčne značilnosti statusnih sprememb

09.12.2013

Tudi tokratna davčna jesen je izjemno pestra. Tako bomo na seminarju predstavili vse novosti, ki so jih prinesle novembrske spremembe ZDoh-2 in ZDDPO-2, posebej pa še opozarjamo na novosti Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki je

TERMIN IZ 3.12 PRESTAVLJEN NA 9.12
aktualni seminar:

»Novosti pri plačevanju davkov in prispevkov v letih 2013 in 2014, vključno z obdavčitvijo prejemkov poslovodij in prokuristov ter značilnosti prenehanja opravljanja dejavnosti«.

 

9. decembra 2013 od 9.00 do 14.00 ure, na naslovu Ulica arhitekta Novaka 9 v Murski Soboti.

 

 

Tudi tokratna davčna jesen je izjemno pestra. Tako bomo na seminarju predstavili vse novosti, ki so jih prinesle novembrske spremembe ZDoh-2 in ZDDPO-2, posebej pa še opozarjamo na novosti Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki je prinesel dodatne prispevke. ZPIZ-2 pomembno vpliva na delo in obdavčitev plačila direktorjev, prokuristov in družbenikov. Ne bomo pozabili tudi na nujne ureditve davčnih statusov študentov in upokojencev do 31.12.2013. Nekateri upokojenci bodo svoje s.p. preoblikovali tudi v d.o.o. Zato bomo del pozornosti namenili tudi računovodski in davčni obravnavi statusnih preoblikovanj in prenehanj s.p.

 

PROGRAM IZOBRAŽEVANJA


I. obdavčitev dohodkov, prejetih za opravljanje funkcij poslovodenja in prokure ter novosti pri plačevanju socialnih prispevkov (Maja Dolinar Dubokovič, Movens d.o.o.)


• novosti pri obdavčitvi dohodkov, prejetih za poslovodenje in prokuro, glede na vrsto sklenjene pogodbe, v letih 2013 in 2014,
• obdavčitev potnih stroškov, ki jih prejema poslovodja ali prokurist,
• obdavčitev upokojenca, ki opravlja poslovodenje ali prokuro.
• obvezna uskladitev lastnosti zavarovanca za družbenike, ki so poslovodje, do konca leta 2013,
• obvezna uskladitev lastnosti zavarovanca za študente do izteka šolskega leta oz. do konca leta 2013,
• obvezna uskladitev lastnosti zavarovanca za upokojence, ki opravljajo dejavnost, do konca leta 2013,
• spremembe pri oddajanju obrazcev REK od novembra 2013 dalje in
• spremembe pri plačevanju prispevkov za zdravstveno zavarovanje (sprejete novosti oktobra 2013);

 

II. Pravkar sprejete davčne novosti in prenehanje opravljanja dejavnosti s.p. in d.o.o. (mag. Dejan Petkovič, Abeceda Svetovanje d.o.o. in IPR):


• novosti v ZDDPO-2 (ZDDPO-2J),
• novosti v ZDoh-2,
• novosti glede cenitev davčne osnove pri fizičnih osebah ter dosedanja davčna praksa,
• računovodski in davčni vidik prenehanja d.o.o.,
• računovodski in davčni vidiki statusnih preoblikovanj družb (kdaj prenos po knjigovodski in kdaj prenos po pošteni vrednosti),
• računovodski in davčni vidik prenehanja dejavnosti (s.p.) in
• računovodski in davčni vidik prenosa dejavnosti (s.p.) ter nadaljevanja v d.o.o..

SEMINAR JE NAMENJEN


Direktorjem družb, samostojnim podjetnikom (seveda tudi upokojencem podjetnikom ter podjetnikom študentom), vodjem računovodstev, zaposlenim v računovodskih servisih, kadrovskim delavcem


SEMINAR BOSTA VODILA

Maja Dolinar Dubokovič,

je davčna svetovalka v družbi Movens d.o.o., Medvode.

Diplomirala je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Svojo poklicno pot je začela na davčni upravi in jo nadaljevala v revizijskih hišah. Poglobljeno se ukvarja z davčnimi predpisi in svetovanjem na področju obdavčitve pravnih in fizičnih oseb, predvsem z DDV. Je članica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Piše tudi strokovne članke in predava na izobraževanjih, povezanih z davčno tematiko.


                                 mag. Dejan Petkovič.

Predavatelj je zaključil magistrski in specialistični študij s področja javnih financ in davčnega svetovanja. Ima 16 let delovnih izkušenj na področju računovodstva in davkov. Objavlja odgovore ter mnenja v reviji Verlag Dashofer ter Davčno-finančna praksa. Je avtor knjige Obdavčitev podjetij ter Upravljalno računovodstvo.


KOTIZACIJA IN PRIJAVE


Investicija v vaše znanje znaša 125,00 EUR + 22% DDV za plačilo 152,50 EUR na udeleženca in vključuje organizacijo delavnice, gradivo, osvežilne napitke, kavo in prigrizek.
Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 5. decembra 2013 na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri Hypo banki, številka SI56 3300 0000 4435 704, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 5. decembra. Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške.

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com