Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

MASE ZA MODELIRANJE -MARCIPANMASE ZA MODELIRANJE -MARCIPAN

03.12.2013

V sodelovanju z Izzo Slovenska Bistrica.

MASE ZA MODELIRANJE

v slaščičarstvu in gostinstvu

 

Sladica je živilo, ki je lahko del obroka ali pa jo serviramo samostojno. Vsekakor nam jedilniki za določene priložnosti narekujejo katere vrste sladic bomo ponudili in na kakšen način. Pogosto se serviranju in dekoraciji sladic posveča manj pozornosti, kot jo posvečamo ostalim jedem. To vsekakor ni prav. Sladica je enakovreden del obroka, četudi jo postrežemo na koncu. Zahodna kulinarična kultura posveča oblikovanju, dekoriranju in serviranju sladic mnogo več časa, kot smo temu navajeni pri nas. Posebno pozornost moramo posvetiti harmoniji okusov, obliki in velikosti sladice. Sladice so živila, kjer sicer jemo najprej z očmi, usta pa nikakor ne smemo razočarati. Pri krašenju in serviranju sladice je najpomembnejša individualna kreativnost oblikovalca. Poznavanje osnovnih kulinaričnih pravil, zakonitosti v kakovosti surovin in materialov, dobra receptura, organizacija, sposobnosti oblikovalca sladic so porok, da se gost ali kupec sladici nikakor ne bo mogel upreti.

Figure, cvetje, živali oblikujemo z značilno tehniko obdelave in lastno fantazijo v samostojne – nam značilne oblike.

Torej ustaljenim oblikam »vdahnemo dušo«. Šele kasneje nam je v veliko pomoč kapital svoje kreativnosti, natančnosti in interesa za prodajo in uporabo teh vrst izdelkov.

 

Razvoj kompetenc:  strokovna znanja

 

Vsebina:

1.    Uvod

2.    Modelirne mase in njuhova delitev:

-          marcipan – surovi

-          marcipan – obdelani, jedilni

-          persipan

-          čokoladna modelirna masa

-          sladkorna modelirna masa

3.    Pravilna uporaba modelirnih mas (tehnološki postopki, ….)

4.    Postopki izdelave okraskov iz modelitnih mas

5.    Dekoracija sladic (organizacija priprave okrasnih elementov, izbira in oblikovanje okrasnega materiala

6.    Oblikovanje sladic (pravila

7.    Praktični prikaz priprave okrasnih materialov za oblaganje sladic (sodelujejo udeleženci)

8.    Praktična izvedba dekoracij tort

 

Seminar je namenjen udeležencem, ki želijo svoje izdelke primerno in vabljivo predstaviti in na tak način povečati povpraševanje po sladicah, ki jih njihovi kupci že poznajo.


Datum izvedbe:  03. 12. 2013 od 12.00-20.00 ure

 

 

V  ceno je zajeto:

  -  strokovno predavanje in izvedba delavnice  za skupino

  -  potni stroški in dnevnica predavatelja in spremljevalca,

  -  skripta avtorja- prilagojena naročniku, za skupino do 15 udeležencev

  -  testi in delovni listi,

  -  evalvacijski listi in evidenca prisotnosti

  -  potrdila za vse udeležence.

 

KOTIZACIJA IN PRIJAVE


Investicija v vaše znanje znaša 170,00 EUR z DDV. Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 5 dni pred izvedbo na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri Hypo banki, številka SI56 3300 0000 4435 704, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov
info@pira.si.  Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške 

 





Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com