Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

EVROPSKI RAZPISI,  PRILOŽNOST ZA AMBICIOZNEEVROPSKI RAZPISI, PRILOŽNOST ZA AMBICIOZNE

07.11.2013

Pridobiti evropska sredstva za izvajanje projektov je eno, pripeljati ambiciozno zastavljene projekte ob rednem nadzoru financerj

 

EVROPSKI RAZPISI,  PRILOŽNOST ZA AMBICIOZNE - 7. 11. 2013


Pridobiti evropska sredstva za izvajanje projektov je eno, pripeljati ambiciozno zastavljene projekte ob rednem nadzoru financerjev pa povsem druga zgodba. Zato je veščine izvajanja mednarodnih projektov nujno poznati, če ne želite vračati prejetega denarja ali se soočati z bolečim dejstvom, da vam financer ne prizna nastalih stroškov.

Kako torej delovati po uspehu na razpisu, zgraditi projektni tim in koordinirati delo vseh partnerjev? Kako učinkovito izkoristiti potenciale kadrov? Kako upravljati s tveganji med izvajanjem projekta? Kako evalvirati uspešnost projekta? Katera informacijska orodja nam pri tem pomagajo? Odgovor v tretjem delu delavnice Evropski razpisi – priložnost za ambiciozne.

Kako voditi evropski projekt od starta do cilja

Delavnica bo posvečena temeljnim načelom, ki se jih je dobro držati, če želite biti pri vodenju uspešni ter seveda porabiti manj časa in denarja ob večjem učinku. Pravočasno in jasno komuniciranje, nadzor nad vodenjem projekta in sprotno vrednotenje opravljenega, spremljanje porabe sredstev in pravočasno planiranje, gradnja projektnega tima… Ko te naloge prerasejo v rutino, je poraba časa zanje minimalna. Tako boste ustvarili tudi nekaj rezerv za reševanje kriznih situacij, ki nastanejo ob izgubi projektnega partnerja, nepredvidenih časovnih stiskah, večjih nepredvidenih izgubah sredstev. In končno: pomemben del vodenja projekta je tudi obvladovanje poročanja. Šele, če z vsebino in vzorno finančno dokumentacijo prepričate uradnika, boste prejeli povrnjene stroške. Zato je resnična zmaga na evropskem razpisu šele oddano in 'odkljukano' poročilo.

 

Datum: 7. november 2013, 12.00-16.00 ure


Kotizacija
: 120 EUR + 22% DDV
Rok za prijavo: 4.11.2013


Predavateljica:


Tina Divjak,
univ. dipl. pravnica, zaposlena kot vodja zagovorništva na CNVOS. V svojem dolgoletnem delu v nevladnih organizacijah je pripravila in vodila številne nacionalne in mednarodne projekte. Je vodilna presojevalka za Standard kakovosti NVO. Izvaja delavnice na temo vodenja projektov ter standarda kakovosti NVO.Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 4. novembra 2013 na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri Hypo banki, številka SI56 3300 0000 4435 704, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si najkasneje do 4. Novembra 2013. Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške.

 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com