Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

TEČAJI PRAKTIČNIH VEŠČIN NA MORJU 18.4. in  15.5.2013TEČAJI PRAKTIČNIH VEŠČIN NA MORJU 18.4. in 15.5.2013

18.04.2013

Naučili vas bomo vseh tistih mornarskih in jadralnih veščin, ki jih potrebujete za&

Cilj tečaja Postani skiper:

Naučili vas bomo vseh tistih mornarskih in jadralnih veščin, ki jih potrebujete za  prijetno in varno jadranje na potovalni jadrnici, ko ste skiper vi. V prihodnje boste odgovorno in zanesljivo poveljevali svoji posadki ter se v različnih situacijah dobro znašli in odločili:

Cilj Osnovnega tečaja: 

Naučili vas bomo vseh tistih mornarskih veščin, ki jih potrebujete kot član posadke za  prijetno in varno jadranje z izkušenim skiperjem. Na jadrnici od sedaj ne boste samo tisti, ki se peljete zraven, ampak boste vedeli, kdaj, kako in zakaj je potrebno storiti nekaj na jadrnici.

Trajanje: 2,3 ali 4 dni

Termini: april, maj, junij, september, oktober, november 2013

Jadrnica: Bavaria 35 Match in v primeru večje skupine še ostale jadrnice po potrebi

Lokacija: Izola in okolica

1. dan se učimo bistvenih stvari: izplutje in vplutje v pristanišče, osnovno pristajanje na krmo in pristajanje na bok, dvigovanje in spuščanje jader, osnovna nastavitev jader, uporaba elektronike in navigacijskih inštrumentov na običajni čarterski jadrnici, sidranje v različnih razmerah...

Urnik:

10h-11h, zbor in teoretični del v marini Izola
11h-12h, teoretični del na jadrnici
12h-17h, praktični del na jadrnici
17h-18h, pogovor in plani za naslednji dan

2. dan se naučimo malo več: pristajanje na krmo in na bok v težavnejših razmerah, obrat v veter in z vetrom, napredna nastavitev jader, razbremenitev jader pri močnejšem vetru, krajšanje jader, napredna uporaba navigacijskih inštrumentov in avtopilota, varnostni ukrepi in reševanje, plutje z motorjem, jadranje s špinakerjem, navigacija po navtičnih kartah in z GPS plotterjem, formalnosti pri najemih v čarterjih, prehodu meje, lista posadke...

 

Urnik:

10h-11h, teoretični del na jadrnici
11h-17h, praktični del na jadrnici
17h-18h, pogovor in zaključek

Tečaji so namenjeni tako za tiste, ki bi radi dobili osnovna znanja mornarskih veščin in jadranja, kot za tiste, ki bi radi izboljšali svoje znanje za najem potovalne jadrnice. Koncept tečajev je namreč zastavljen tako, da so na eni jadrnici različni tečajniki (osnovni tečaj in postani skipper tečaj), tako da lahko vsak prevzame vlogo, ki mu je primerna.

Na dvo in več dnevnih tečajih vadimo vse najpotrebnejše mornarske veščine. Na več- dnevnem tečaju lahko vse stvari vadimo večkrat, se jim bolj posvetimo, se soočimo z več različnimi situacijami na morju, odjadramo na daljše razdalje, prespimo v drugi marini itd. Potrudimo se, da zberemo take skupine in program, da je tečaj koristen, zanimiv in prijeten. Tipično je treba pridobiti malo samozavesti in rutine.

Vsebina tečajev ni popolnoma fiksna, ker je odvisna od prijavljenih in njihovega predznanja. Potek tečaja se prilagodi sproti, tudi glede na vremenske razmere in interese udeležencev. V vsakem primeru pa je poudarek tečaja na praksi, ki jo lahko pridobite samo tako, da sami naredite tisto, v kar do sedaj niste bili sigurni.

Tečaj bo koristen vsakemu udeležencu predvsem za osebno potrditev in samozavest, da je poglobil svoje znanje mornarskih veščin. Sam bo ocenil, ali je za to potreben 2, 3, 4 ali 10 dnevni tečaj. Skiper je namreč odgovoren v prvi vrsti za posadko, nato za tretje osebe na morju, na koncu pa tudi za objekt na katerem pluje. 

 

Tečaj

Okvirni termini

Trajanje

Cena
/osebo

Osnovni
Postani skiper

čet ali pet

1 dan

105,00€

Osnovni
Postani skiper

sob ali ned

1 dan

110,00€

Osnovni
Postani skiper

čet, pet 

2 dni

175,00€

Osnovni
Postani skiper

sob, ned

2 dni

185,00€

Osnovni
Postani skiper

pet, sob, ned

3 dni

245,00€

Osnovni
Postani skiper

čet, pet, sob, ned

4 dni

305,00€

Postani skiper - navigacija

čet, pet, sob, ned

4 dni

245,00€

Cena vključuje:

najem jadrnice Bavaria 35 Match z vso jadralno opremo, skiper/vodja tečaja, stroški goriva, prenočitev na jadrnici v marini Izola, jutranja kavica, posteljnina in čiščenje, priročno darilo, DDV

Cena ne vključuje:
hrana in pijača, stroški marin, privezov in sidrišč izven marine v Izoli

KOTIZACIJA IN PRIJAVE

Investicija v vaše znanje znaša ceno glede na izbrani tečaj v tabeli. Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 5 dni pred izvedbo na transakcijski račun: Agencija PIRA, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, ki je odprt pri Hypo banki, številka SI56 3300 0000 4435 704, v sklic navedite svojo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku delavnice. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov info@pira.si.  Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunati del kotizacije za administrativne stroške.   

 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com