Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

Osvojimo veščino hitrega branjaOsvojimo veščino hitrega branja

23.08.2011

Si tudi vi velikokrat želite, da bi določene stvari predelali hitreje in bolj učinkovito? Povprečen bralec po ocenah strokovnjakov bere s hitrostjo 250 do 300 besed na minuto. Z uporabo ustreznih tehnik pa se lahko hitrost poveča.

 

23. IN 24. AVGUSTA 2011 OD 9.00 DO 13.30 URE, NA NASLOVU ULICA ARHITEKTA NOVAKA 9 V MURSKI SOBOTI.

Si tudi vi velikokrat želite, da bi določene stvari predelali hitreje in bolj učinkovito? 

Povprečen bralec po ocenah strokovnjakov bere s hitrostjo 250 do 300 besed na minuto. Z uporabo ustreznih tehnik pa se lahko  hitrost branja bistveno poveča. 

Toda zakaj bi se trudili to doseči? Zato, da lahko v enakem času preberete dvakrat ali trikrat več gradiva kot pri srednje hitrem branju. 

Raziskave kažejo, da je hitro branje praviloma učinkovitejše, ker zahteva večjo pozornost. Pri počasnem branju se preveč pazi na obliko črk in besed namesto na to, kaj piše. Počasno branje je dostikrat tudi polglasno in pri tem je bralec pozornejši na glas kot na vsebino.

Ker hitro branje ni podedovana lastnost, ampak se jo lahko naučimo, vam z delavnico  ponujamo priložnost le to veščino osvojiti ter posledično olajšati delo predvsem sebi.

Če želite povečati hitrost vašega branja, če želite brati bolj skoncentrirano, če želite hitro ločiti pomembne informacije od manj pomembnih in če si želite prihraniti več prostega časa, se morate prijaviti na delavnico hitrega branja.

 

PROGRAM:

1 dan:

  • Merjenje hitrosti branja
  • Tehnika sprostitve pred branjem
  • Sistem hitrega skeniranja knjige
  • Odpravljanje ostankov glasnega branja
  • Sistem risanja zgodbe kot pripomoček hitrega branja

2 dan:

  • Pospeševanje gibanja oči in odpravljanje regresivnih gibov
  • Širjenje bralnega polja in vaje za sprostitev oči
  • Razlika med branjem poljudne literature in strokovnega gradiva
  • Merjenje hitrosti branja 

Z UDELEŽBO NA DELAVNICI BOSTE PRIDOBILI:

Spoznali boste svoje bralne navade, se naučili tehnike sprostitve, ki omogoča pospešitev bralne hitrosti, spoznali načine kako lahko na hitro ocenite vsebino knjige... Običajno vsak udeleženec, ki se prvič sreča s hitrim branjem, poveča svojo bralno hitrost vsaj za 2x. Spoznali boste pa tudi vaje, ki vam bodo po seminarju omogočile, da svojo hitrost branja še povečate.

DELAVNICO BO VODIL:

Marko Korenjak, ki se je tehnike foto branja naučil v Zagrebu in jo kombiniral s hitrim branjem po metodi Georgija Lozanova ter metodami pospešenega učenja po NLP-ju. Z načinom priprave gradiva in tehnik učenja mu uspeva, da ob delu študira dva strokovna magisterija. S tehnikami urjenja spomina mu je lani uspelo doseči četrto mesto na državnem prvenstvu  v spominu.

KOTIZACIJA IN PRIJAVE

Dvodnevna investicija v vaše bralne sposobnosti znaša  95,00 EUR + 20% DDV, za plačilo 114,00 € na udeleženca in vključuje organizacijo delavnice, gradivo, osvežilne napitke, kavo in prigrizek. Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 20. avgusta 2011 na transakcijski račun: Agencija Pira, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, odprt pri Hypo banki, številka poslovnega računa: 33000-0004435704. Pri sklicu navedite kotizacija – hitro branje. Račun boste prejeli po zaključku delavnice. Prijave (in morebitne odjave) sprejemamo pisno na elektronski naslov anita.stevanec@pira.si ali info@pira.si najkasneje do 20. avgusta 2011.

 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com