Seminarji, izobraževanja in delavnice - Agencija Pira
Aktualni seminarji in izobraževanja

Prejemajte aktualna obvestila o seminarjih na vaš e-naslov:

Pogosta vprašanja in odgovori

1) Zakaj Pomurje potrebuje Agencijo, kjer bi se stalno izobraževali?

 

Ljudje se celo življenje učimo. Fraza vseživljensko učenje se vedno bolj pojavlja v medijih, razno raznih programih, programskih in razvojnih dokumentih Slovenije in drugem.

 

Ampak kolikor se res tega zavedamo vsi posamezniki in podjetja?!

 

Učiti smo se začeli že z rojstvom, najprej so to bile ene osnovne funkcije kot so jesti in piti, potem pa je prišla zraven hoja, govor, povezovanje stavkov, izražanje svojih čustev, komuniciranje z drugimi osebami itd. Kmalu se je začelo uradno izobraževanje, kjer smo se poučili o geografiji, zgodovini, tujih jezikih, sociologiji .... Potem smo se usmerili vsak v neko svojo strokovno področje.

 

Ampak, noben nas ni poučil o medosebnih odnosih, o odnosu in komunikaciji s sodelavci, podrejenimi in nadrejenimi, noben nas ni naučil, kako doseči svoje, kako si sami uloviti ribo, kako uživati življenje, najti srečo in uspešno jadrati med materialnim in duhovnim svetom.

 

Zato je vseživljensko učenje še toliko bolj na mestu. Starejši smo, bolj se zavedamo nekih veščin, ki nam še manjkajo, znanj, ki bi nam omogočila biti uspešnejši in boljši na svoji poziciji. Hkrati pa biti bolj zadovoljni kot posamezniki. Saj šele zadovoljna oseba je lahko tudi uspešna.

 

Ker se pomena vsega tega tudi na Agenciji Pira zavedamo, je našo poslanstvo izvajati in organizirati različna izobraževanja, ki bodo posameznikom pomagali na strokovnem področju, hkrati pa zrasti tudi na duhovnem. Saj, ko izobražujemo in spreminjamo sebe, spreminjamo vsak posebej tudi svet okrog nas.

2) Kakšne vrste izobraževanj izvajate?

 

Izvajamo tako strokovna izobraževanja iz različnih področij kot so računovodstvo, finance, pravo, spremembe zakonodaje itd. kot izvajamo izobraževanja in usposabljanja s področja mehkih veščin.

 

Prav tako pa izvajamo tečaje za tuje jezike.

Vsa izobraževanja se izvajajo tako razpisno, kjer se udeležena različna podjetja kot interno v podjetjih.

 

Za vsako leto si naredimo plan izobraževanj s programi, za katere smatramo, da bi bili potrebni in priporočeni za na naša podjetja/organizacije in posameznike. Se pa vedno bolj obračajo na nas tudi podjetja, ki izražajo svoje želje po izobraževanjih. Seveda, smo tega zelo veseli, saj tako lahko še bolj razpisujemo teme, ki jih podjetja potrebujejo ali/in ocenjujejo kot manjko v svojih timih.


3) Kako izobraževanja potekajo?

 

Naša izobraževanja in tečaji jezika potekajo vedno v manjših skupinah in potekajo po predvidenem programu, ki je za vsako izobraževanje različno. Podjetje se prijavi na izobraževanje, plača kotizacijo in pride na izobraževanje. Potem pa se začne naše delo 

 

Naša želja je, da se udeleženci na izobraževanjih dobro počutijo, zato si prizadevamo ustvariti čim bolj sproščeno klimo. Hkrati pa so naša izobraževanja tudi zelo dinamična, saj je cilj vsakega izobraževanja, da udeleženec pridobi čim več informacij/znanj, ki jih potem lahko TAKOJ uporabi v praksi.


4) Ali nudite tudi izobraževanja po meri?

 

Vsa razpisana izobraževanja se lahko izvedejo tudi interno v podjetju. Seveda razpisne vsebine za podjetje potem prilagodimo, da čim bolj ustrezajo delovnim procesom, nalogam, timu in zadolžitvam v podjetju. Slednje izvajamo tako, da se najprej dogovorimo za uvodni pogovor v podjetju, saj je šele tako lažje oblikovati vsebinske točke glede na potrebe.

 

5) S čim vse se potem se v agenciji ukvarjate?

 

Pripravljamo in organiziramo različna izobraževanja in druge dogodke, z najboljšimi predavatelji iz cele Slovenije in tudi tujine. Ta predavanja so tako strokovna, kot z področja mehkih vsebin, kot so marketing, prodaja, retorika, osebni razvoj, itd.

 

Prav tako pa pripravljamo dokumentacijo in prijave za različne razpise, poslovne načrte in investicijske programe. Tudi pri tem delu smo zelo uspešni, saj je delež naših uspešnih prijav kar velik.

 

Naša tretja smer, s katero se ukvarjamo, pa je svetovanje pri vzdrževanju in uvajanju standardov kakovosti. Delno z lastno ekipo, delno pa z lastnimi sodelavci.


6) Kako potekajo prijave na različne razpise?

 

Podjetja se oglasijo pri naših zaposlenih in večinoma že vnaprej predstavijo njihove investicije in/ali projekte. S podjetji pregledamo aktualne razpise, ter diskutiramo o predvidenih.

 

Ko so razpisi znani, gremo s strankami skozi razpis in razpisne pogoje, ter glede na točkovnike oz. pogoje razpise predebatiramo, če je prijava smiselna in kakšen je riziko ali možnost uspeha.

 

Nato se skupaj s stranko posvetimo številkam in vsebini. V kolikor podjetje potrebuje ureditev še spremljajoče dokumentacije, uredimo tudi to.

Po prejetju odobritvene vloge za podjetje izvedemo oz. pripravimo tudi zahtevek in poročanje.

 

7) Kakšne so vaše reference pri prijavi razpisne dokumentacije?


Pri pripravi razpisne dokumentacije smo zelo uspešni. Prednost naših prijav na razpisa je, da pri vsaki prijavi sodelujeta dve osebi. Strokovnjakinja za razpisno dokumentacijo in strokovnjak za računovodstvo. Tako pokrijemo različne vidike in obe področji izvedemo 100%.

 

Agencija Pira
Ulica arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota


Tel: 02 521 40 56
Fax: 02 521 40 54
e-mail: info@pira.si

Kakšna cena enodnevnega izobraževanja se vam zdi spremenljiva (brez ddv)?

PONOVOLETNO SREČANJE 2017:

EN FILMČEK O NAS:

 

MEDIJI O NAS:

TV AS: 27.1.2015

  © Agencija Pira, Murska Sobota. Vse pravice pridržane. Pravna obvestila. Izdelava spletnih straniOblikovanje.com